Foto: Shutterstock/Related
Foto: Shutterstock/Related

Tajland ukida karantin od 1. novembra, ali ne za sve turiste

Podeli

Tajland će ukinuti karantin za potpuno vakcinisane turiste. Ipak, ovo pravilo će važiti samo za posetioce iz niskorizičnih zemalja.

Prema novom planu, putnici koji dolaze iz niskorizičnih zemalja moraće da prilože negativan PCR test pre sletenja na Tajland i onda da urade još jedan test kada stignu. Ako je i drugi test negativan, moći će slobodno da se kreću i putuju po Tajlandu.

Na listi niskorizičnih zemalja se trenutno nalaze SAD, Velika Britanija, Kanada, Nemačka, Kina, Singapour i Malezija, a još neke zemlje će biti dodate na listu u decembru kada se pređe u novu fazu ponovnog otvaranja Tajlanda i dozvoli otvaranje objekata zabavnog karaktera i započne sa prodajom alkohola, rekao je premijer Tajlanda Prayuth Chan-ocha.

Prava istina o "mondenskom" Tajlandu: Očekivanja i realnost

Posetioci iz ostalih zemalja, koje se ne nalaze na spisku "odobrenih" moći će takođe da putuju na Tajland, ali pod posebnim uslovima tzv. Sandbox modelu.
On omogućava potpuno vakcinisanim turistima iz oko 70 zemalja da putuju na Tajland bez obaveznog karantina pod uslovom da ostanu u određenim područjima unutar Puketa, Fanganga, Surat Tanija, Krabija i drugih odobrenih destinacija najmanje sedam dana pre nego što otputuju u druge delove zemlje.

Prema ovog modelu, posetioci moraju i da se redovno testiraju.

U skladu sa ponovnim otvaranjem granica, avio-kompanija Thai Airways obnavlja letove za 36 destinacija ove zime, uključujući London, Pariz, Sidnej, Minhen, Stokholm i Kopenhagen.

Tajland uvodi porez turistima – nije prva država koja će to da uradi

Dok se Tajland sprema za sve više turista, vanredno stanje u celoj zemlji ostaje na snazi do 30. novembra. Iako se broj novozaraženih smanjuje na nivou čitave zemlje, u nekim područjima dolaze do značajnog povećanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu