Foto: Tanjug/IHA via AP
Foto: Tanjug/IHA via AP

Turska gori, da li otkazati letovanje?

Podeli

Već danima svedočimo požarima koji se događaju u Turskoj, na društvenim mrežama se mogu videti snimci na kojima se prikazuje dim i vatra koja je zahvatila lokalna područja. Turistički vodič Goran Rebić, tvrdi da nema razloga za strah i paniku i da je turska vlada uzela za ozbiljno ovaj problem i rešava ga.

U nekoliko proteklih dana je bilo požara i oni se i dan danas nalaze na nekoliko kilometara od grada Marmarisa, "nema razloga za paniku, nema velikih problema za turiste, jedino što se u toku večeri i jutra može da se oseti dim koji dolazi iz tog područja", navodi Rebić.

"Turci se nalaze 24 sata dnevno na tim kritičnim mestima. Koliki je problem, govori činjenica da je u Marmaris došao pre nekoliko dana Erdogan. Polako se u toj regiji požari smiruju. I dalje traju u okolnim selima, ali ne u tolikoj razmeri", naveo je Rebić.

Istakao je da za sada još uvek nema otkazivanja aranžmana od strane turista koji treba da dođu u Tursku.

"Sve teče normalno", naveo je on ali kaže i da ovakvie požare u 50 godina nisu imali.

"Polako ali sigurno se u toj regiji požari smiruju, neki još uvek traju u nekim selima oko Marmarisa ali ne u toj količini u kojoj su bili zastupljeni", tvrdi Rebić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu