Foto: Tanjug/Arif Kaplan/IHA via AP
Foto: Tanjug/Arif Kaplan/IHA via AP

Dramatično u Antaliji; Fibula Air Travel: Vanredna je situacija; Konzulat: Pomoći ćemo Srbima

Podeli

Požar još uvek nije ugašen.

Šumski požar koji je juče oko 12 časova po našem vremenu zahvatio jug Turske u blizini Antalije još uvek nije ugašen.

Podsetimo, prema rečima srpskih turista koju su trenutno tamo, radi se na gašenju požara celu noć i jutro. U toku noći dim je prekrio celu regiju Side-Manvgat.

Neki turisti su već napustili hotele i prebačeni su na druge lokacije.

Odmor se pretvorio u noćnu moru; srpski turisti za B92.net: Napustili smo hotel VIDEO/FOTO

Redakcija portala B92.net kontaktirala je Fibula Air Travel budući da je dosta turista otišlo na letovanje u Tursku preko njihove agencije.

Kako kažu, radi se na evakuaciji naših turista - neki su već prebačeni u druge hotele, ali nemoguće ih je sve prebaciti u istom danu.

Trenutni problem predstavlja što nema dovoljno hotela za sve turiste, ali i što putnici uglavnom žele istu kategorizaciju smeštaja što je nemoguće ispoštovati u svim slučajevima.

"Ja bih pristala i na tri i na četiri zvezdice ako mi smeta dim", rečeno je za B92.net u Fibula Air Travelu.

"Vanredna je situacija, ali nije proglašeno vanredno stanje. Radi se na gašenju požara", kažu iz Fibule Air Travela u nadi da će se situacija što pre rešiti, da će požar biti ugašen, a naši turisti zbrinuti.

Konzulat: Pružićemo pomoć srpskim turistima ako bude potrebe

Tanjug/Suat Metin/IHA via AP
Tanjug/Suat Metin/IHA via AP

"Ambasada Srbije u Ankari je od predstavnika turističke agencije “Fibula“ obaveštena da je određeni broj srpskih turista, zbog požara u Antaliji, prebačen u drugi odgovarajući hotelski smeštaj", odgovorili su na upit redakcije B92.net.

"S tim u vezi, ukazujemo da će Ambasada Srbije u Ankari u skladu sa svojim nadležnostima biti u kontaktu sa turskim organima, kao i predstavnicima naših turističkih agencija u Antaliji, kako bi se srpskim turistima pružila eventualno potrebna konzularna pomoć", kažu iz Ministarstva spoljnih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu