Foto: Printscreen/TV Prva
Foto: Printscreen/TV Prva

Država nemoćna - prevareni srpski turisti imaju samo jednu opciju VIDEO

Podeli

U medijima i na društvenim mrežama kruže vesti o prevarama koje su iskusili srpski turisti na putovanjima. Navodni vlasnici luksuznih apartmana oglašavaju se putem društvenih mreža i nude svoje vile za letovanje po pristupačnim cenama.

Problem nastaje kada naši sugrađani uplate novac, a potom izgube svaki kontakt sa navodnim vlasnikom.

Kako kaže direktor Jute Aleksandar Seničić, ovo je problem koji nije karakterističan samo za Srbiju, već i za Evropu. Izdavaoci smeštaja, zbog trenutne ekonomske situacije usled pandemije koronavirusa, daju, kako on kaže, nesrazmernu ponudu turistima, odnosno, jeftinu ponudu za velelepnu vilu ili smeštaj, za šta se odmah na samom početku vidi da je prevara.

U ovom slučaju, država i turistička inspekcija ne mogu da zaštite pokradene građane, jer turisti nisu uplatili smeštaj putem registrovanih turističkih agencija, već su "na svoju ruku", preko društvenih mreža, nad kojima vlada nema kontrolu, dogovorili proces uplate, priča direktor Jute.

Jedina stvar koju oštećeni građani mogu da urade jeste da se obrate policiji, Ministartvu unutrašnjih poslova Srbije, kako bi podneli prijavu protiv nepoznatih lica.

"Mogu da podnesu prijavu MUP-u Srbije protiv N.N. lica, to je jedina opcija", zaključuje Seničić za TV Prva.

Opširnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu