Foto: Shutterstock/Nikolaos Tamvakis
Foto: Shutterstock/Nikolaos Tamvakis

Idete u Grčku? Za ulazak ne treba ni PCR test, ali samo ako požurite

Podeli

Zvanično je izašla zajednička ministarska Odluka u kojoj se navodi da se priznaje antigenski test ne stariji od 48 sati i da deca do 12 godina ne moraju raditi nikakav test.

U Grčku i sa antigenskim testom - za koga i od kada?

Vest da je odluka ozvaničena, sa korisnicima grupe "Live from Greece" na Fejsbuku, podelila je Ivana Stanojević, administratorka stranice. Kako je navela, u ovom dokumentu stoji da je odluka doneta na period od 10 dana, odnosno, od 19. do 28. juna.

"Ova pravila važe za Srbiju, BiH, Crnu Goru i Severnu Makedoniju. I što je najvažnije - važi od sutra 19. juna u 6 časova do 28. juna u 6 časova", stoji u objavi.

Ministarka Matić ima poruku za sve koji planiraju da putuju u Grčku

Ovakvo vremensko ograničenje posledica je praćenja situacije sa koronavirusom u Grčkoj. Ako se povoljna epidemiološka situacija nastavi, nema sumnje da će se ovakav trend zadržati i dalje.

Podsetimo, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić apelovala je danas na naše turiste koji će se uputiti ka Grčkoj da prate zvanična saopštenja.

"Molim sve naše gradane da pre nego što krenu na put uvek provere, jer je sad potrebno neko vreme da stupi na snagu ta odluka, da se objavi u određenom Službenom glasniku i da obrate samo pažnju vezano za datum kada nameravaju da putuju da li je odluka već stupila na snagu", navela je ministarka Matić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu