Foto: Shutterstock/BEAUTIFUL MONTENEGRO
Foto: Shutterstock/BEAUTIFUL MONTENEGRO

Tivat spreman za turiste - olakšice pri dobijanju PCR testa za povratak

Podeli

Letnja sezona na crnogorskom primorju je uveliko počela. Restorani i kafići se polako otvaraju za posetioce, a epidemiološka situacija se poboljšava i to u korist turista, ali i ugostitelja.

Možda vas zanima:

Čisto kao suza: U Crnoj Gori 30 plaža ima plavu zastavicu

Jedna od najlepših evropskih plaža nalazi se u Crnoj Gori

Dosad smo navikli da je crnogorsko primorje jedno od glavnih turističkih destinacija mnogih stranih posetilaca. Ove godine povoljne epidemiološke mere otvaraju još jedan grad u Crnoj Gori kao moguću letnju destinaciju.

Možda ste ga, dosad, već i posetili, možda i niste, ali Tivat ove godine stavlja sve svoje ugostiteljske kapacitete na raspolaganje turistima.

Shodno tome, prema rečima direktorice Doma zdravlja Tivat Danice Stevović epidemiološka situacija u Tivtu je i više nego zadovoljavajuća, a broj vakcinisanih građana raste.

Ustanovljena je imejl adresa na koju mogu pisati turisti koji borave u Tivtu, a kojima je rezultat PCR testa neophodan za povratak u matičnu zemlju. Pravo da se vakcinišu u tivatskom Domu zdravlja imaju samo stranci sa privremenim ili stalnim boravkom u Crnoj Gori i lica sa diplomatskim ispravama.

Zahvaljujući ovakvoj povoljnoj situaciji u Tivtu, većina turističkih atrakcija, ugostiteljskih objekata, muzičkih i kulturnih događaja zaživeće u jeku letnje sezone. Shodno tome, iz Centra za kulturu i JU "Muzej i galerija" potvrđuju da je kulturni program spreman, a krajem juna biće dostupan i celokupni program "Purgatorija".

Radio Tivat naredne sedmice počinje sa emitovanjem letnje šeme radijskog programa, a već prepoznatljiv "Radio suncobran" ovog leta će emitovati svoj program sa terase hotela "Magnolija".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu