Foto: Shutterstock/muratart
Foto: Shutterstock/muratart

"Grad duhova ponovo živi" - Turisti se vraćaju

Podeli

Vlasti u Italiji donele su odluku o popuštanju epidemioloških mera na području Venecije, čime je jedan od dragulja italijanskog turizma ponovo oživeo.

To potvrđuju i prve veće grupe turista u ovom gradu.

Prema novoj odluci, barovi i restorani u Veneciji mogu ostati otvoreni bez vremenskih ograničenja, što je velika stvar s obzirom na to da su ograničenja na rad ugostiteljskih objekata bila na snazi od oktobra 2020. godine.

Mere, poput nošenja maski i fizičkod odstojanja, ostaju na snazi, dok su ostale mere u potpunosti ukinute. Nakon dugo vremena, ukinuta je i mera policijskog sata, što je odluka koju su Venecijanci naročito pozdravili.

Foto: Shutterstock/Bonsales
Foto: Shutterstock/Bonsales

Popuštanje mera donelo je i novu nadu turističkim radnicima i građanima Venecije, koji u narednom periodu očekuju veći priliv gostiju.

"Počeli smo s radom, nadamo se uspešnoj sezoni", rekao je stanovnik Đino D’Ambrosio.

Pre pandemije koronavirusa, Venecija je privlačila i do 30 miliona turista godišnje, no, nakon što je virus izazvao nerede u celom svetu, grad koji se retko može zamisliti bez turista, pretvorio se u "grad duhova".

Možda vas zanima:

I Italija se otvara - ali za vakcinisane

"Venecija bez turista zaista je tužna", rekla je stanovnica Venecije Ticijana Alterio.

Italija je od početka pandemije koronavirusa zabeležilaa više od 126.000 smrtnih slučajeva. Međutim, kako napreduje kampanja vakcinisanja protiv koronavirusa, tako i italijanske vlasti ublažavaju ograničenja u celoj zemlji.

Venecija, tačnije regija Veneto, proglašena je "belom zonom" uz još tri regije za koje se smatra da predstavljaju područja u kojima se beleži nizak rizik od zaraze koronavirusom. Ostale italijanske regije trenutno su u "žutoj zoni".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu