Foto: Depositphotos / devteev
Foto: Depositphotos / devteev

HORES traži još 100.000 turističkih vaučera za odmor u Srbiji

Podeli

Poslovno udruženje hotelsko ugostiteljske privrede (HORES) uputilo je inicijativu ministarki turizma Tatjani Matić za još jednu podršku hotelsko-ugostiteljskoj privredi dodelom dodatnih 100.000 turističkih vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji.

Pročitajte još:

Srbi će opet u Srbiju? Vaučeri planuli dva sata nakon puštanja

HORES u saopštenju navodi da inicijativu upućuju s obzirom na to da se epidemiološka situacija u našoj zemlji poboljšava i da je zbog organizovane imunizacije broj obolelih i preminulih sve manji, a normalizacija života i početak oporavka turizma i hotelijerstva na vidiku.

Uvođenje turističkog vaučera je imalo pozitivan ekonomski efekat na razvoj hotelijerstva i turizma, a turistički vaučeri su umnogome značili i pružaocima turističkih usluga, koji su i na taj način dolazili do sigurnih prihoda, ali i svih drugih pružalaca turističkih usluga.

S obzirom na to da su pružali svoje usluge velikom broju domaćih turista samim tim je i produžena letnja turistička sezona, navedeno je u saopštenju.

S obzirom na to da će ove godine naši građani moći da godišnje odmore provode u Grčkoj, Egiptu, Turskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, možemo očekivati pad broja noćenja u našim hotelima - u banjskim i planinskim turističkim destinacijama, HORES predlaže da se limit sa sadašnjih 70.000 poveća na 90.000 dinara, što bi obezbedilo veću zainteresovanost građana, sa većom platežnom mogućnošću da godišnje odmore provede i u hotelima Srbije.

Takođe, povećanjem limita na pravo korišćenja turističkog vaučera za subvencionisani smeštaj, povećala bi se zainteresovanost i za hotelski smeštaj, budući da su do sada najviše koristi imali pružaoci usluga u privatnom smeštaju.

Turistički vaučeri najtraženija roba: Kuda Srbi žele?

Vlada je prvo dodelila 100.000 vaučera, pa dodatnih 20.000 vaučera, koji su podeljeni za manje od tri sata.

To je još jedan dokaz o velikom interesovanju, ali i velikoj potrebi dodele još mnogo turističkih vaučera, kako bi što više naših građana imalo mogućnost da ostvari pravo na subvencionisani smeštaj i kako bi, tokom leta, kada se očekuje da će biti povoljni uslovi za normalizaciju putovanja provodili svoje godišnje odmore u Srbiji.

Na osnovu iskustva i realnih potreba hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije, HORES poziva Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija da podrži inicijativu i da predloži Vladi Srbije da donese odluku o dodeli još 100.000 turističkih vaučera za subvencionisani smeštaj u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu