Foto: Tv Prva/Printscreen
Foto: Tv Prva/Printscreen

Uspešna zimska sezona u Srbiji, skijališta otvorena i za predstojeće praznike VIDEO

Podeli

Uprkos pandemiji Skijališta Srbije imala su bolju sezonu nego prethodne godine, a iako je zimska sezona nedavno završena, skijališta će biti otvorena za Uskršnje i Prvomajske praznike.

"Ova godina je po svim pokazateljima bila rekordna, po broju skijaških dana sezona je praktično trajala 140 dana. Na Kopaoniku se skijalo 137 dana, 100 dana na Staroj planini i 97 na Zlatiboru. Porastao je i broj skijaša, kojih je na našim skijalištima bilo oko 370 hiljada", kaže za Jutro Prve Dejan Ćike, direktor Javnog preduzeća Skijališta Srbije.

Iako zbog pandemije ove godine nije bilo mnogo stranih turista, već su posetioci uglavnom dolazili iz Rusije i okolnih zemalja, domaći skijaši su mogli da se uvere da je Srbija lider u regionu a u Evropi "egal" sa skijaškim centrima.

"Mi svake godine beležimo porast broja domaćih skijaša, a naročito smo ove godine imali one koji zimske sportove upražnjavaju u stranim centrima, ali sada su mogli da se uvere da smo rame uz rame sa ostalim skijalištima u regionu, a sa evropskim egal", ističe Čike i najavljuje iznenađenje za posetioce.

"Letnja sezona počinje sredinom juna, ali pozivamo skijaše da posete Kopaonik, Staru planinu i Zlatibor, jer ćemo pustiti u rad skijališta za Prvomajske i Uskršnje praznike", kaže Ćike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu