Foto:  Gaspar Janos /Shutterstock
Foto: Gaspar Janos /Shutterstock

U Rovinju hotela s manje od 4 zvezdice - više i nema

Podeli

Čim pandemija popusti, Hrvatska može da očekuje talas turista koji, prema svim istraživanjima, nikada nisu imali veću želju za putovanjima.

U najboljoj je situaciji sada je Istra, a trenutno je samo u Rovinju, s obzirom na situaciju, oko hiljadu gostiju. Reč je uglavnom o gostima visoke platežne moći koje je privukao kvalitet usluge i smeštaja. U Rovinju hotela s manje od 4 zvezdice - više i nema, piše HRT.

Iako u Rovinju još ni kampovi, koji primaju najviše gostiju, nisu otvoreni, grad ni sada nije pust. I u razdoblju pandemije potvrđuje se da se ono najkvalitetnije - najbolje prodaje.

"Pola veka dolazim u Rovinj. Poslednjih 15-ak godina dosta se promenio. Sve je obnovljeno, luka je čistija, grad uredniji... Turista je manje, ali su kvalitetniji... Meni je Rovinj najlepši grad na Sredozemlju", kaže Žan iz Francuske.

Foto: Marcin Krzyzak/Shutterstock
Foto: Marcin Krzyzak/Shutterstock

"Došlo je do promene strukture gostiju, činjenica je da oni borave uglavnom u objektima s 4 i 5 zvezdica. Najviše je domaćih gostiju, ali imamo i mnogo ljudi iz Nemačke i Švajcarske", kaže Odet Sapač, direktorka TZ-a Rovinj.

Nije vreme za kupanje, ni još za sunčanje... No, nakon dugog lokdauna, turisti nisu ni prezahtevni.

"Nisam prvi put u Rovinju, godinama dolazim. Sve mi se sviđa - grad, ljudi, gastronomija, priroda", kaže Izabel iz Nemačke.

A priroda naravno donosi i iznenađenja.

"Odjednom je doleteo galeb, zgrabio kolač sa stola, sve je razbacao... Suprug nije ni shvatio što se događa, meni je sve izgledalo neverovatno", priča Tatjana iz Nemačke.

Sve je to, kažu, deo odmora i zabave, nakon čega se vraćaju u svoju zemlju i radu od kuće. Naravno s negativnim testom na koronavirus koji mogu da urade u svakom hotelu.

"Na određenu poziciju unutar objekta dobavljač usluge dođe, odradi testove i u roku od 12 sati ispostavi rezultate na mejl gostima", kaže Dejvid Flam, direktor marketinga.

Za goste iz privatnog smeštaja, turistička zajednica je u saradnji s rovinjskom bolnicom takođe osigurala punktove za testiranja. Jer veći broj gostiju - s obzirom na blizinu Istre emitivnim tržištima - očekuju čim malo otopli, prenosi "Jutarnji.hr".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu