Foto: Marko Zamrznuti tonovi/ Shutterstock
Foto: Marko Zamrznuti tonovi/ Shutterstock

Olakšana pravila za ulazak u zemlju - moguća vakcinacija pri sletanju

Podeli

Maldivi su tokom pandemije bili jedna od najpouzdanijih opcija za egzotična putovanja. Ova zemlja je ostala istrajna u jednostavnoj politici ulaska. Za sve posetioce se zahtevao negativan PCR test ne stariji od 72 sata pre dolaska, i to je sve.

Maldivi su čak prvi na svetu pokrenuli i svojevrsni program lojalnosti kako bi se posetioci koji ponovo dolaze u zemlju osećali još prijatnije uz dodatne pogodnosti.

Sada su se razlozi za putovanje dodatno uvećali. Ova ostrvska zemlja planira da ponudi vakcinu svim nevakcinisanim putnicima koji stignu, nakon završetka vakcinacije lokalnog stanovništva. Takođe, na snazi su i nova pravila. Svi putnici koji dolaze sa potvrdom o vakcinaciji protiv kovida 19 sada mogu da uđu u zemlju bez ikakvog testa, navodi Travelmagazine.

Nova pravila i olakšavanje putovanja

Maldivi će omogućiti vakcinisanim putnicima da uđu u zemlju bez negativnog PCR testa pre leta, pod uslovom da je prošlo najmanje 14 dana od datuma poslednje potrebne doze. Nikakav karantin, takođe, nije potreban.

Treba napomenuti da će neke aviokompanije ili tranzitne zemlje možda zahtevati negativan PCR test i u slučaju vakcinacije, tako da to treba proveriti i uzeti u obzir prilikom planiranja posete spektakularnim atolima. Većina aviokompanija i tranzitnih aerodroma to ne traži, ali svakako, treba proveriti.

Maldivi uskoro nude vakcinu po dolasku

Foto:   Martin Valigursky   / Shutterstock
Foto: Martin Valigursky / Shutterstock

Pročitajte još:

Srbi ipak mogu do mora: "Ovde nema posebnih uslova za ulazak"

Šest atrakcija koje će vas namamiti da posetite ovaj albanski grad FOTO

Albanija postala hit za naše turiste: "Pre svega, veoma je jeftina" VIDEO

Maldivi imaju velike zalihe vakcina protiv kovida 19 i već su vakcinisali preko 50 odsto svoje populacije sa najmanje jednom dozom.

Iako nije naveden tačan datum, ministar turizma je izjavio da će, kada vakcinu dobiju svi u zemlji, Maldivi početi da nude turistima vakcinaciju po dolasku. To znači da će u bliskoj budućnosti vakcinacijski turizam zaživeti i u ovoj zemlji.

Za sada, svi vakcinisani putnici mogu odmah uživati u lakšem ulasku u zemlju. Sa druge strane, i oni nevakcinisani mogu osetiti blagodeti ovog rajskog utočišta, samo uz PCR test (ne stariji od 72 sata).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2011 idi na stranu