Foto: Depositphotos /  kwasny222
Foto: Depositphotos / kwasny222

Od 14. maja Grčka popušta mere: "Turisti sigurno neće morati da sede u smeštaju"

Podeli

Granica sa Grčkom zvanično je otvorena. Do kraja maja može da se uđe samo preko graničnog prelaza iz pravca Bugarske i za ulazak je neophodna potvrda o vakcinaciji ili negativan pi-si-ar test ne stariji od 72 sata.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić kaže za RTS da turističke agencije ovo vide kao jedinu mogućnost da prežive teška vremena.

Aleksandar Seničić kaže da su turističke agencije već počele da prodaju aranžmane za Grčku.

"Turističke agencije su spremne. Mi ovo vidimo kao jedinu mogućnost da preživimo ova teška vremena i ovo je su dobre vesti. Kada izađemo iz ovakve situacije, ima mnogo nedoumica", ističe Seničić.

Kaže da će od 14. maja biti moguće putovati u Grčku i sa negativnim brzim antigenskim testom, što će smanjiti troškove.

"Sproveli smo akciju i razgovaraćemo sa resornim ministarstvom da se makar deci do 16 godina obezbedi besplatan pi-si-ar ili antigenski test, da bismo ljudima smanjili troškove", kaže Seničić.

Ističe da su trenutna olakšanja namenjena pre svega poslovnim putovanjima i ljudima koji u Grčkoj imaju nekretnine, ali da ljudi u turističkoj sezoni sigurno neće morati da sede u svom smeštaju.

Foto: Depositphotos/ Maugli
Foto: Depositphotos/ Maugli

Pročitajte još:

Srbija doziva turiste: Menja se cena PCR testa za strance

Ministarka potvrdila: Nema lutanja po Grčkoj

"Od danas, pa do 14. maja, kako nam je rečeno, kada dođete u Grčku ne možete da izlazite iz grada u kojem imate smeštaj. To je jedna od restrikcija koja je na snazi. Restorani i kafići još uvek ne rade", navodi Seničić.

Grci testiraju svakoga: "Pustili su nas, a onda je počela komplikacija" VIDEO

Kaže da je najava ministra da će tek od 14. maja ustvari biti potpuno popuštanje mera u Grčkoj.

Ističe da turisti po sistemu slučajnog uzorka mogu da budu testirani brzim antigenskim testovima i da se rezultati ne čekaju dugo.

Seničić kaže da oko 220.00 putnika ima vaučere za zamenska putovanja od prošle godine i veruje da će putovanja moći da se realizuju.

"Procedura je da se jave svojoj turističkoj agenciji i već sada mogu da prave predrezervacije za termine koji im odgovaraju. Svi koji iz bilo kog razloga ne mogu da iskoriste vaučer, mogu od 1. januara naredne godine da zahtevaju povraćaj novca", objašnjava Seničić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu