Foto: Printscreen / Prva TV
Foto: Printscreen / Prva TV

Ponedeljak, tačno u osam: "Ipak je jeftinije vakcinisati se" VIDEO

Podeli

U ponedeljak, tačno u osam sati otvoriće se granica Grcke za građane Srbije, Da li je i kome potreban PCR test za odlazak u tu i druge zemlje na letovanje? Može li cena testa da bude niža?

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kazao je da odluku o ceni PCR testa donosi vlada.

"Zbog dolaska turista smanjena je cena PCR testa za strance, kako bismo pomogli da više turista dođe u naše hotele, da Beograd bude još poželjniji. Glavni grad živi od turizma. Za jednu porodicu je mnogo jeftinije da se vakciniše nego da plaća PCR test. To ne košta ništa", kazao je Vesić.

Direktor YUTE Aleksandar Seničić pojasnio je gde trenutno možemo da idemo bez PCR testa, te da je trenutno postignut sporazum sa 4 države.

"U ovom trenutku možemo u BiH, Crnu Goru, Albaniju, S. Makedoniju. Ne moramo da imamo dodatni uslov, za sve ostalo imamo uslove. Sa Grčkom i Hrvatskom već važi dogovor o sertfikatu o vakcinaciji, ali i za one koji nisu vakcinisani negativan PCR test. Za hrvatsku i antigenski tes, ali za Grčku još uvek ne može antigenski test", kazao je Seničić.

Foto: Printskrin/Prva TV
Foto: Printskrin/Prva TV

Pročitajte još:

Srbija doziva turiste: Menja se cena PCR testa za strance

Smanjena je cena PCR testa za strance koji dolaze u Beograd. Sa druge strane pomoć bi bila, kako kaže da se omogući jeftinije testiranje.

"Tu pre svega mislim na kategoriju dece do 14 ili 16 godina", kaže direktor Jute.

On je gostujući na TV Prva objasnio da mimo Evrope možemo svuda, za Kipar i Tursku je potreban PCR test, a očekuje se krajem maja da se ukinu restriktivne mere. Turska još uvek nije interesantna zbog vremenskih uslova

"Za sve one koji dolaze na tursku obalu će biti ukinuti svi uslovi. Za Egipat vlada dosta veliko interesovanje kada je reč o Uskrsu. Oni imaju masovnu vakcinaciju Sinofarmom kao i mi. Situacija u celoj Evropi je dosta komplikovana, ali očekujemo do kraja maja da se definišu uslovi. U Grčkoj se pod ovim uslovima može sleteti na 5 aerodroma, i preći preko dva kopnena prevoza. Dakle uz vakcinaciju ili PCR test. Očekivanja imamo agencije su spremne", kaže on.

Ministarka potvrdila: Nema lutanja po Grčkoj

On se osvrnuo i na prošlogodišnje dobro iskustvo sa Turskom, kada nismo imali nijednog zaraženog koji se vratio sa letovanja odatle.

Opširnije u video-materijalu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu