Foto: Calin Stan / Shutterstock
Foto: Calin Stan / Shutterstock

Otkriveno od kog datuma Srbi mogu u Grčku

Podeli

Ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević izjavio je danas da će građani Srbije, prema trenutno dostupnim informacijama, moći da uđu u Grčku od 19. aprila ove godine i to ili avionom ili preko graničnih prelaza Promahonas i Nimfeja u Bugarskoj.

Pročitajte još:

Pregovori Srbije i Grčke, očekivanja velika: "Evzoni da bude otvoren"

Ministarka Matić za B92.net: "Bez obzira na sve neće moći da se putuje ako..."

Nova Grčka? Bez PCR testa i potvrde o vakcinaciji

On je za agenciju Tanjug rekao da će državljani Srbije to moći da učine uz potvrdu o vakcinaciji izdatu od nadležnih službi Srbije ili sa negativnim PCR testom ne starijim od 72 sata, kao i da će svaki putnik morati da popuni i PLF formular 24 sata pre putovanja.

Za sada, na granici neće moći da se uradi test, već će putnici biti podložni nasumičnom testiranju, rekao je on i dodao da se očekuje da obavezan karantin takođe bude ukinut, najverovatnije od 19. aprila.

Grčka ukida karantin za Srbe

"Svim našim državljanima preporučujemo da sačekaju još nekoliko dana da se sve ove informacije objave i u zvaničnom službenom glasniku grčke vlade. Takođe ih pozivamo da se pre polaska na put za sve dodatne informacije slobodno obrate ili ministarstvu spoljnih poslova ili srpskoj ambasadi u Atini, odnosno našim konzulatima u Volosu, na Kritu, na Krfu i u Solunu", rekao je Spasojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu