Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Hrvatsko ostrvo hit usred pandemije: Zauzelo naslovnu stranu britanskog magazina

Podeli

"Dugi otok" postaje centar sveta sudeći prema tretmanu koji je dobio u američkom časopisu za putovanja ali i odabiru za mesto snimanja buduće sezone holandskog rijalitija "Expeditie Robinson".

Direktorku Turističke zajednice Sali, Ivanu Ćorić, nije iznenadilo što se Dugi otok promoviše kao ostrvo za nautiku i ekološki turizam, s obzirom na to da je prepun prirodnih čari koje gosti - avanturisti otkrivaju i u njima uživaju.

Bogatstvo prirode je ono što obeležava zadarski otok, od pećina, Parka prirode Telašćica, Slanog jezera, opevane plaže i uvale Sakarun, morskih skrovišta u JNA tunelima i svega što još otkrivaju domaći i strani turisti.

Zbog svega toga ostrvo se našlo i na naslovnoj strani Condé Nast Traveller-a koji u aprilskom broju magazina poziva na plovidbu s doživljajem Dugog otoka. To najveće ostrvo zadarskog arhipelaga biće izazovni teren i za nizozemski TV rijaliti snalaženja u prirodi.

Za to se izrađuju drvene prepreke i više niko ne može da sakrije ono što se na Dugom otoku priprema cele zime.

O koristi koju će imati meštani Dugog otoka tokom snimanja, a tek odjeku nakon što ga otkriju oni koji će gledati taj rijaliti, suvišno je govoriti nakon najezde turista iz Južne Koreje koji su Hrvatsku otkrili preko rijalitija snimanog tamo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu