Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Crnogorci planiraju sezonu: "Ubediti turiste da smo sigurna destinacija"

Podeli

Ova godina mora biti godina targetiranog marketinga, sa jasnim porukama ka određenim turističkim tržištima, prevashodno kad je u pitanju zdravstvena i epidemiološka situacija, smatra redovni profesor iz oblasti ekonomije i turizma Crne Gore Ivo Županović.

Pročitajte još:

Crnogorski ugostitelj: "Gostiju će biti na kašičicu"

Crnogorci vratili srpskog državljanina sa granice iako je imao negativan brzi test

Županović je, gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore, istakao da mora sve biti isplanirano do detalja, kako bi došli turisti s određenih tržišta.

On je saopštio da kompletan proces vakcinacije treba da teče koordinirano, kako bi se određenim emitivnim tržištima poslala jasna poruka da je Crna Gora sigurna destinacija.

"Moraju se napraviti svi protokoli, izaći u susret svim emitivnim tržištima. Ove godine nema opštih poruka, one moraju biti direktne", istakao je Županović.

Kad su u pitanju granice, on je rekao da je njihovo otvaranje kod određenih destinacija dalo efekta.

Izabran najlepši grad u Crnoj Gori: Da li ste ga posetili? FOTO

"Međutim, tu imamo drugačiju strukturu tržišta. Hrvatska je gro gostiju, koji nisu mogli doći avionom, supstituisala dolaskom turista cestovnim putem iz Nemačke, Austrije, Slovenije, Italije. Ona je dve trećine gostiju dovela drumskim prevozom. Kad je Albanija u pitanju, oni imaju 50 odsto domaćeg tržišta, što mi nemamo. Mi imamo u normalnom prometu 6-7 odsto", rekao je Županović.

Crna Gora, kako kaže, mora da otvori avio-koridore i pošalje jasne marketinške poruke ka njima, kao i da im što pre predstavi pozitivnu zdravstvenu situaciju.

"Moramo dodatnim diplomatskim naporima da ubedimo određena tržišta da je Crna Gora adekvatno odredište za sledeću letnju turističku sezonu", smatra Županović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu