Foto: Depositphotos/ibphoto
Foto: Depositphotos/ibphoto

Kada idemo u Grčku? "Fascinirani su vakcinacijom u Srbiji, to je dobar znak"

Podeli

Oblak neizvesnosti još lebdi nad time kako će građani Srbije (i kada) moći da uđu na teritoriju Grčke.

Pročitajte još:

Kako ćemo na more: Grci "zatežu" zbog neodgovornih Srba, na Kipar uz test

U svetlu sve češćeg spominjanja kovid-pasoša, punktova za testiranje na granicama i sličnog, proverili smo da li ima nekih novih informacija.

Kako je za B92.net rekao izvor iz diplomatskih krugova dobro upoznat sa situacijom, šta će biti potrebno da se pređe grčka granica je "pitanje od milion dolara".

Ministarstva Srbije i Grčke rade intenzivno već mesec i po dana na ovom pitanju, a uskoro bi trebalo da bude potpisan i protokol koji će to regulisati. Najverovatnije, do Uskrsa će sve biti poznato. Zemlja Olimpijskih igara, maslina i bogova zavisi i od Evrope, ali je izvesno da će biti neophodna ili vakcina ili PCR test.

"Grci su fascinirani time koliko brzo vakcinacija ide u Srbiji. Sigurno će se završiti kod nas pre nego kod njih, što je dobar znak", ističe izvor za naš portal.

I ambasador Srbije na Kipru Marko Blagojević potvrdio je za B92.net da se prošlog leta dogodilo nekoliko ulazaka iz naše zemlje sa negativnim testom, koji su nakon ponovljenog testiranja pokazali da su osobe koje su doputovale zaražene, pozitivne na virus.

On je takođe rekao da o režimu ulaska u vezi sa potvrdama - pasošima o vakcinaciji konačan stav Republike Kipar još nije donet.

"Svakako, izvesno je da će od 1. aprila putnicima koji dolaze iz Srbije biti omogućen ulazak na Kipar uz negativan test", naglasio je Blagojević.

Podsetimo, nedavno smo pisali o tome kako će građani Srbije teško moći u Grčku pre proleća, ali i o tome kako su ugostitelji na severu te zemlje veoma svesni gubitaka u slučaju nedolaska srpskih turista, pa je u interesu svih da se ova situacija reši što pre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu