Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Dočekali 59 bogatih turista u okviru šeme "luksuzni vila-karantin"

Podeli

Pedeset devet bogatih stranih turista stiglo je pre nekoliko dana u luksuzni tajlandski hotel. Ovi turisti svoj "obavezni" karantin provešće u kompleksu vila koji su deo ekstravagantnog hotela koji se nalazi na Puketu. Turisti su mahom iz Ujedinjenog Kraljevstva, Sjedinjenih Država, Francuske i Finske.

Svi turisti boraviće u nestvarnom hotelu Sri Panwa. Prvih pet dana njihove 14-dnevne karantinske izolacije, posetioci će morati da ostanu u svojim sobama.

Posle toga moći će da koriste objekte u sklopu hotela, objasnio je zamenik guvernera Pichet Panapong. Njihov dolazak označava početak tajlandske "šeme" karantina koji se sprovode u luksuznim hotelima, piše Travelmagazine.

Po dolasku na aerodrom u Puketu, turisti su završili imigracione i carinske postupke pre nego što su odvedeni u zgradu X-Terminal unutar aerodromskog kompleksa na testiranje na Covid-19. Tek nakon toga usledio je odlazak u hotel Sri Panwa.

U međuvremenu, Apisamai Srirangson, pomoćnik portparola Centra za administrativnu situaciju kovid 19 (CCSA), rekla je da je prva grupa od 41 turista iz Južne Koreje ušla u "golf karantin".

Oni odsedaju u Artitaia Golf & Resort, a pod "golf karantinom" turisti moraju da borave u odobrenim golf odmaralištima 14 dana, tokom kojih mogu igrati golf i baviti se drugim aktivnostima na otvorenom pod strogim merama kontrole.

Po završetku 14-dnevne karantine u golf odmaralištu, južnokorejski turisti će letti do Chiang Mai-a da tamo igraju golf.

Očekuje se da će tokom dvomesečnog boravka u Tajlandu potrošiti oko 13 miliona bahta (490 hiljada američkih dolara).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu