Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Stupila na snagu zabrana nebitnih putovanja; Od petka se "pridružuje" još jedna zemlja

Podeli

Danas je stupila na snagu privremena zabrana nebitnih putovanja u Belgiju i iz Belgije.

Zabrani koja bi trebalo da bude na sanazi do 1. marta podležu putovanja u drumskom, vazdušnom, pomorskom i železničkom saobraćaju.

Belgijske nacionalne vlasti naglašavaju da su odluku o zabrani svih nebitnih putovanja donele radi zaustavljanja širenja novih sojeva koronavirusa.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U narednih mesec dana u Belgiju i iz Belgije biće omogućena samo "obavezna putovanja" koja se odnose na hitne porodične razloge, humanitarne aktivnosti, školovanje i radne obaveze prekograničnih radnika.

Belgija zabranila nebitna putovanja

Svi putnici koji potpadaju pod kategoriju "obaveznih putovanja" moraće da podnesu "izjavu pod zakletvom" koja se odnosi na svrhu njihovog putovanja i prilože odgovarajuća dokumenta.

Skinuli Srbiju sa "crvene liste" rizičnih zemalja: Ukida se obavezan karantin

Svi putnici iz Ujedinjenog Kraljevstva, Južne Afrike i Južne Amerike koji dolaze u Belgiju moraju da idu direktno u karantin deset dana i da se dva puta testiraju na kovid 19.

Norveška će u petak u ponoć zatvoriti granice za sve putnike čiji dolazak nije neophodan, izjavila je danas premijerka Erna Solberg.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da će granica biti zatvorena za sve koji ne žive u Norveškoj.

Precizirala je da će biti izuzetaka, kao što su medicinski radnici iz pojedinih zemalja, ali je dodala da većina radnika mogranata neće moća da udje u zemlju, prenosi Rojters.

Norveška, koja nije članica EU, uvela je u subotu lokdaun u region oko glavnog grada Osla, nakon što se pojavilo žarište britanske varijante koronavirusa. (

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu