Foto: Depositphotos /  bigguns
Foto: Depositphotos / bigguns

Crna Gora u društvu Maldiva, Tajlanda, Japana

Podeli

Popularni britanski magazin za putovanja Culture Trip svrstao je Crnu Goru na listu najboljih održivih destinacija u ovoj godini.

Iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) saopšteno je da se, još jednom, Crna Gora našla u društvu svetskih, egzotičnih destinacija, kao što su Maldivi, Japan, Tajland i druge.

Iako je potrebno vreme da se turistički svet vrati u pređašnje stanje, u Culture Tripu smatraju da treba birati održive i ekološki osvešćene destinacije.

"Godina koju smo ispratili putovanja je stavila u drugi plan. Ipak, raduje nas što je već sad uveliko trend da takva mesta budu prva na listama putnika širom sveta", navodi se u članku.

Foto: Depositphotos/ IuliiaVerstaBO
Foto: Depositphotos/ IuliiaVerstaBO

Pročitajte još:

Crnogorski ugostitelj: "Nije letovanje za one sa 200 evra u džepu; Bosanci samo troše asepsol"

Kako ističe autor objavljenog članka, kampanja "U društvu prirode" vratila je Crnu Goru na "putnički radar".

"Kampanja podstiče na odmor od napornog virtuelnog sveta na koji smo bili osuđeni tokom prošle godine. Podstiče nas da doživimo neverovatne, a i dalje neotkrivene prirodne lepote Crne Gore. Bez obzira na to gde putujete ove godine, bekstvo daleko od vaj-faj mreže, odmor u prirodi i domaća hrana biće pun pogodak. A Crna Gora je definitivno zemlja za to", dodaje se u članku.

U Crnu Goru bez PCR testa: "Nove mere otvoriće mogućnost za oporavak turizma"

Za sve one koji su se već odlučili za Crnu Goru kao destinaciju koju planiraju posetiti u ovoj godini, autori liste objavili su i dodatni tekst – Vodič sa najvažnijim informacijama koje je potrebno da znate o Crnoj Gori.

Renomirani britanski magazin uživa poverenje više od 15 miliona čitalaca širom sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu