Foto: Depositphotos /  petertt
Foto: Depositphotos / petertt

Srbija ukida obavezan PCR test za komšije

Podeli

Srbija će od četvrtka 14. januara ukinuti obavezan pi-si-ar (PCR) test za ulazak građana Severne Makedonije, saopštila je danas Vlada te zemlje.

Pročitajte još:


Hrvatska pooštrila mere na granici

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev na svom Fejsbuk nalogu objavio je da mu je premijerka Srbije Ana Brnabić u telefonskom razgovoru saopštila da će građani Severne Makedonije od četvrtka, 14. januara moći da putuju u Srbiju bez PCR testa.

Srbija od sutra ukida obavezan PCR test još jednoj zemlji

"Premijerka Ana Brnabić je informisala premijera Zaeva da će od četvrtka, 14. januara, Republika Srbija ukinuti obavezan PCR test za ulazak u Srbiju građana Severne Makedonije, čime će ponovo biti uveden reciprocitet i uzajamna komunikacija građana dve zemlje", ističe vlada u Skoplju.

Kovid pasoš: Bez potvrde da smo imuni na virus, nema putovanja u brojne države

Tokom današnjeg telefonskog razgovora Zorana Zaeva i Ane Brnabić, dodaje se, razmenjene su čestitke za uspešnu 2021. godinu i "želje i interes za još dublju saradnju vlada i naroda dve zemlje u novoj godini".

Podsetimo, od danas, državljani Srbije mogu da uđu u Crnu Goru bez PCR testa, uz poštovanje epidemioloških mera koje važe u ovoj bivšoj jugoslovenskoj republici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu