Foto: Depositphotos /  gustavofrazao
Foto: Depositphotos / gustavofrazao

Bez PCR testa i karantina: Opisali Srbiju kao "zelenu zemlju", pa je posetili u velikom broju

Podeli

Nakon višemesečne pauze izazvane pandemijom koronavirusa, izraleski turisti su od septembra u velikom broju posetili Beograd i Srbiju, saopštila je Turistička organizacija Beograda.

Pročitajte još:

Šta će biti na granicama? "Sada moramo u karantin"

Srbi zabrinuti da li će za praznike moći kućama: Krizni štab dao instrukcije

Među glavnim razlozima povećane posete tokom jeseni navodi se to što je od 18. septembra do 8. novembra Ministarstvo zdravlja Izraela klasifikovalo Srbiju kao "zelenu zemlju", odnosno destinaciju posle koje nije bila obavezna četrnaestodnevna izolacija u Izraelu, uz veoma mali broj drugih evropskih država.

Takođe, direktno putovanje iz Izaela u Srbiju nije bilo uslovljeno negativnim PCR testom. Usled velikog interesovanja izraelskih putnika za Srbiju, izraelske avio-kompanije Arkija i Izraer su svakodnevno obavljale letova na relaciji Tel Aviv – Beograd.

Tokom boravka u Srbiji izraelski turisti su bili najviše zainteresovani za kulturno istorijske spomenike, jevrejsko nasleđe u Beogradu, Novom Sadu i Vojvodini, šoping, gastronomiju i planinska odmarališta.

Iz Srbije bez testa i karantina u 20 zemalja: Evo koji su uslovi za ostale

Kada se stabilizuju uslovi za neometan turistički promet između dve zemlje, Turistička organizacija Beograda planira internet-kampanju koja će dodatno promovisati mogućnosti za putovanja u Beograd i Srbiju, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu