Foto: GettyImages/Mario Tama, Staff
Foto: GettyImages/Mario Tama, Staff

Diznilend u Parizu od večeras ponovo zatvoren

Podeli

Diznilend u Parizu će od večeras biti ponovo zatvoren kako bi se suzbilo širenje koronavirusa, dok se Francuska približava novim merama karantina, koje će 30. novembra stupiti na snagu po drugi put od početka pandemije.

Rojters prenosi da će tematski parkovi kompanije "Dizni" u Hongkongu, Šangaju, Tokiju i Floridi ostati otvoreni, uz ograničenje broja posetilaca i druge mere koje imaju za cilj da spreče širenje virusa. Diznilend u Parizu je zbog pandemije prvi put zatvoren u martu, a ponovo je otvoren u julu.

Počev od petka, u Francuskoj će ponovo biti uvedene mere karantina na nacionalnom nivou u pokušaju da se obuzda epidemija kovida 19, a planirano je da ostanu na snazi do 1. decembra.

Mere predviđaju zabranu izlaska iz domova, osim u slučajevima kupovine osnovnih proizvoda, medicinske pomoći ili vežbanja do sat vremena dnevno, a građanima će i dalje biti dozvoljeno da idu na posao, ukoliko poslodavci smatraju da je nemoguće da rade od kuće. Za razliku od karantina u martu, većina škola ostaće otvorena.

Francuski predsednik Emanuel Makron je rekao da će, ukoliko se za dve nedelje poboljša zdravstvena situacija, vlada razmotriti mogućnost da se ponovo otvore neke radnje koje ne prodaju robu od osnovnog značaja.

On je dodao da će mere biti ublažene kada broj slučajeva koronavirusa na dnevnom nivou padne na oko 5.000 dnevno sa trenutnih 40.000.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu