Ilustracija/Foto:Gettyimages, Linh Pham / Stringer
Ilustracija/Foto:Gettyimages, Linh Pham / Stringer

Titova pećina u Drvaru otvorena za turiste

Podeli

Titova pećina u Drvaru od danas je ponovo otvorena za strane i domaće turiste nakon što je završena prva faza njene rekonstrukcije.

"Postavljene su zaštitne mreže i gvozdena konstrukcija iznad baraka u pećini da bi se osigurala lokacija od potencijalnih odrona. Izvršena je i rekonstrukcija krovova", potvrdila je za Srnu načelnica opštine Drvar Dušica Runić, prenosi Tanjug.

Ona je navela da su sredstva za završetak ove faze uređenja 2019. godine osigurana zahvaljujući Ministarstvu ekologije i turizma i Ministarstvu kulture i sporta Federacije BiH u iznosu od 54.000 konvertibilnih maraka.

"U narednom periodu biće potrebno opremiti unutrašnjost baraka, izvršiti elektrifikaciju, postaviti rasvetu i konstantno raditi na unapredjenju ovog turističkog potencijala naše opštine", kaže Runić.

Suzana Jović, direktorka Javne ustanove Centar za kulturu i sport iz Drvara, u okviru koga se nalazi i Spomen-kompleks "25. maj", rekla je da je Titova pećina sinonim za Drvar.

"Od danas spremno dočekujemo turiste kako iz zemlje tako i iz regiona. Svi su dobrodošli u Drvar - grad antifašizma i heroja", rekla je Jović. Titova pećina bila je zatvorena od prošle godine, kada je odron izazvan kišama uništio barake na ulazu u pećinu.

strana 1 od 1288 idi na stranu