Foto: GettyImages / Tim Boyle
Foto: GettyImages / Tim Boyle

Zamenska putovanja za aranžmane do 15. jula: "Moraju da imaju i malo strpljenja"

Podeli

Putnicima koji su imali aranžmane za period za koji važi zabrana grčkih vlasti za ulazak sprskih državljana biće ponuđena zamenska putovanja, rekao je direktor Jute Aleksandar Seničić, a ukoliko vam je put otkazan polisu osiguranja za kovid-19 možete da stornirate.

Manji deo putnika je aranžmane uplatio kasnije, kaže Seničić i dodaje da ako su svoje aranžmane redovno uplaćivali oni mogu da računaju na povraćaj novca.

"Moraju da imaju i malo strpljenja, jer su agencije taj novac sigurno već prebacile grčkim partnerima i u zavisnosti od momenta kada grčki partneri to vrate i kako se oni budu ponašali, mi ćemo sa tim putnicima rešiti problem", rekao je Seničić i istakao da je najveći broj putnika u našoj zemlji prihvatio zamenska putovanja, jer, kako kaže, shvataju situaciju u kojoj se nalaze turističke agencije.

Zbog sve lošije ekonomske situacije u turističkim agencijama danas je sa njihovim predstavnicima Seničić održao sastanak i za Tanjug kazao da su razgovarali o zajedničkoj inicijativi Jute, vodiča, hotelijera i prevoznika o dodatnoj pomoći države.

Foto: Depositphotos/ dbvirago
Foto: Depositphotos/ dbvirago

Pročitajte još:

Turističke agencije Srbije: Otkazana sva putovanja za Grčku

"Usaglasili smo zahteve koje ćemo izneti početkom naredne nedelje. Želimo da uputimo apel državnim organima za dodatnu pomoć, jer osim teške situacije u kojoj se nalazimo već četiri meseca, zatvaranje Grčke je još otežavajuća okolnost i nažalost veliki broj agencija ima problem da opstane", rekao je Seničić.

Sa predstanicima turističkih agencija, kaže on, razgovaralo se i o nastavku čarter letova za Grčku posle 15. jula, s obzirom da je ta zemlja danas ukinula avio-saobraćaj sa Srbijom. "Doneli smo zaključak, kada je reč o Grčkoj, da se akentiraju putnici da vidimo koji još ne žele da otkazuje polaske u julu, naravno pod uslovom da se ukine zabrana od 15. jula i prema tom planu tek od 24. jula bismo krenuli sa nastavkom čarter letova", naveo je Seničić.

Govoreći o turstima koji se trenutno nalaze u Grčkoj, Seničić kaže da će se oni nesmetano vratiti kući.

Foto: Deposithphotos / kindernayfoto@gmail.com
Foto: Deposithphotos / kindernayfoto@gmail.com

Pročitajte još:

Srbi zarobljeni u redovima na grčkoj granici: Opšta konfuzija na prelazu Promahonas

Ističe da Juta nema informaciju o broju zaraženih, jer je to interni podatak za grčke vlasti, a oni koji su pozitivni nalaze se u kovid hotelima i pod stalnim su nadzorom zdravstvenih radnika. Ukoliko im se lečenje pogorša, dodaje on, upućuju se na bolničko lečenje, a troškove snosi država Grčka.

Kada je reč o čarter letovima za Egipat, dodaje on, oni bi trebalo da počnu u drugoj polovini jula, a danas se, kaže Seničić, od egipatske vlade očekuje zvanična procedura o načinu putovanja.

Procedura bi trebalo da bude takva da srpskim turistima za ulazak u Egipat nisu potrebni PCR testovi i neće biti testiranja na samoj granici. Takođe, sve troškove lečenja od kovida19 snosila bi država Egipat.

Povodom novonastale situacije agencije su otkazale sve aranžmane za Grčku, a dosta ljudi ne želi da rizikuje i uputi se na letovanje, a osiguravajuće kuće potvrdile su za naš portal da je u tom slučaju storniranje moguće.

Ono što bi trebalo da uradite, jeste da nazovite osiguravajuću kuću i da tražite storniranje polise.

Novac će biti vraćen na račun sa koga ste uplatili polisu, a u slučaju da vam je putovanje odloženo za nov datum morate da pravite novu polisu ukoliko je sada stornirate.

Podsetimo, Grčka je zatvorila granice za ulaz naših državljana, a tako će ostati sve do 15. jula kada će odluka opet biti razmotrena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu