Ilustracija/Foto: depositphoto/Panos_Karas
Ilustracija/Foto: depositphoto/Panos_Karas
|

Ispovest naše turistkinje: "Sad razmišljam da je dobro što su baš nas izabrali da testiraju"

Podeli

Posle tri dana letovanja, naša turistkinja, zajedno sa svojom porodicom vratila se kući jer je test koji je rađen na ulasku u Grčku pokazao da je njen suprug pozitivan na koronavirus.

"Krenuli smo zdravi u nedelju ujutro. Na grčkoj granici su testirali po jednog iz svakog vozila srpskih tablica, pa tako i mog supruga. Rezultate su javili tačno nakon 72 sata, telefonom dok smo bili na plazi. Razgovor sa milion pitanja je trajao 27 minuta", počinje ispovest D.M. za portal B92. net.

"Rekli su nam da se odmah vratimo u apartman, da tu ostanemo 14 dana u karantinu i da će nas zvati za dalje instrukcije. Zatim su zvali nakon sat vremena da kažu da imamo i opciju da odmah krenemo kuci, zbog čega mi je laknulo. Dogovorili smo se sa njima da ne krećemo odmah već ujutru, i tada smo i krenuli nazad, juče ujutru", naglašava ona.

Navodi da su im dali instrukcije o ponašanju tokom putovanja nazad, kao i to tome ko sme da izlazi iz auta i slično, kao i to da su bili iznenađeni što su im dali opciju da se vrate u Srbiju.

"Jednostavno smo krenuli i niko nas ništa usput nije pitao", objasnila je ona.

Ilustracija/Foto:wirojsid/Depositphotos
Ilustracija/Foto:wirojsid/Depositphotos

Dodatnih troškova nisu imali, a apartman je već bio isplaćen u celosti, i kako dodaje, samo su otišli, a vlasnik im je napisao u SMS poruci da mu je žao zbog svega što se dogodilo. Granicu su, kako kaže, prošli brzo i u Beogradu su bili juče popodne.

U međuvremenu njen suprug razvio simptome - kašalj i temperaturu, a trenutno se nalazi u kovid ambulanti.

"Dete i ja smo trenutno bez simptoma, a muž i dalje čeka u ambulanti, gde ga je pregledao doktor i uradio laboratoriju. Sada čeka rendgen, nisu mu opet uzeli bris", završava ona svoju ispovest i dodaje da nju i dete neće testirati, već će biti u obaveznoj izolaciji.

Ovako izgleda dokument/Foto: Privatna arhiva
Ovako izgleda dokument/Foto: Privatna arhiva

Kaže da joj je laknuli što su testirali muža, pogotovo što je sad razvio simptome.

"Da znamo na vreme i da se vratimo kuci, inače bismo tamo sad to verovatno ignorisali. I ko zna do čega bi dovelo. Ovo sa povratkom kući je fenomenalno i mislim da treba ljudi da znaju koje su opcije u igri jer to nije do kraja jasno. Ne znam kako bi bilo da smo morali da ostanemo tamo", zaključila je naša sagovornica.

Podsetimo, Grčke zdravstvene vlasti saopštile su da je prvih 250 testova na koronavirus, koji su sprovedeni prvog dana kada se zemlja otvorila za masovni turizam, pokazalo negativne rezultate.
Grčke vlasti kažu da su se zdravstvene i bezbednosne mere na svim regionalnim aerodromima pokazale zadovoljavajućim. Međutim, kažu da će se narednih dana pojaviti jasna epidemiološka slika broja zaraze među putnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu