Ilustracija/Foto: depositphoto/yobro10
Ilustracija/Foto: depositphoto/yobro10

Uskoro zip-lajn preko jednog od najlepših vodopada na svetu

Podeli

Istorijski grad Jajce dobiće 250 metara dug zip-lajn preko jednog od najlepših vodopada na svetu.

Iako je pandemija koronavirusa ostavila traga i na turizam u ovoj opštini, turistička ponuda Jajca u narednim mesecima biće obogaćena jedinstvenim zip-lajnom preko vodopada ukupne dužine 250 metara.

Očekuje se da će zip-lajn biti u funkciji u narednih 15 dana.

Nakon dva meseca pandemijske krize, sa ublažavanjem mera, u Jajce su počeli da dolaze gosti, koji su iz BiH i zbog zatvorenih granica su iskoristili priliku da upoznaju lepote svoje zemlje, piše sarajevski portal Kliks.

Direktor Agencije za kulturno-istorijsku i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca Anto Brtan je za taj medij rekao da su najveću štetu pretrpeli ugostitelji i turizam, a da bi po otvaranju granica u naredna tri meseca bili srećni ako bi sezonu zaokružili nulom.

"Poslednjih 15 dana, sa početkom ublažavanja mera, imamo veliki broj domaćih turista. Ne možemo reći da nam to može ispuniti barem osnovne kapacitete, ali smo srećni zbog njih. Upravo zbog njih mi uvodimo dodatne sadržaje, turističke atrakcije i mislim da će oni biti prvi koji će to koristiti", kazao je Brtan.

Objašnjava da će zip-lajn ići od platoa iznad vodopada s grebena do vidikovca s druge strane vodopada i nazad preko vodovoda do gradskog parka.

"Mislim da nigde nema jedan takav ziplajn preko vodopada, posebno jer se naš nalazi u centru grada i jedan je od najlepših”, rekao je Brtan uz napomenu da će zip-lajn imati ograničenje od 110 kilograma po osobi pa se, kaže, unapred izvinjava posetiocima.

Brtan je rekao da će najverovatnije ove godine biti održani skokovi sa vodopada, a više informacija o tome će biti poznato u narednim mesecima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu