Foto: Rina
Foto: Rina

Skijalište na Goču dobija novi izgled: Gradi se ski-lift dug 300 metara

Podeli

Nakon što su bivši radnici smučarskog kluba pokrenuli sudski spor, planina Goč ostala je bez ski-lifta, mašine za tabanje snega i sve klupske imovine.

Skijalište je otišlo na doboš sa sve stubovima uspinjače, koji su demontirani i isečeni i na ime duga prodati u staro gvožđe.

Međutim, po svemu sudeći, za Goč dolaze bolji dani. Ministarstvo za sport izdvojilo je 15 miliona dinara, grad Kraljevo 20 miliona, tako da će, kako najavljuje Ivan Milić, direktor Dečjeg odmarališta "Goč", uskoro početi montiranje modernog ski-lifta, dužine 300 metara.

Foto: Rina
Foto: Rina

"Zatvorili smo finansijsku konstrukciju uz pomoć države i grada Kraljeva, odabran je izvođač radova, kraljevačko preduzeće Amiga, tako da bi radovi trebalo da otpočnu na proleće. U tom slučaju do kraja leta radovi bi bili završeni i za novu zimsku sezonu na Goču ćemo imati novi ski-lift", kaže direktor Milić.

Na Goču, dečjoj planini, kako je mnogi s pravom nazivaju, udaljenoj tridesetak kilometara od Kraljeva, trenutno boravi oko 250 dece.

Foto: Rina
Foto: Rina

Tako je od početka zime, a novi dečji paviljon i hotel "Dobre vode" biće dobro popunjeni i tokom proleća i leta.

Deca imaju sve uslove za lep odmor i razonodu, počev od staze za skijanje i sankanje do balon hale, sportskih terena i odličnih smeštajnih uslova u odmaralištu i hotelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu