Foto:depositphotos/ catalinlazar
Foto:depositphotos/ catalinlazar

Ponovo Jugoslavija: Zašto je šest država opet "u istom košu"?

Podeli

Mnogi sajtovi koji se bave putovanjima istaražuju, između ostalog, i destinacije za koje nije potrebno odvojiti mnogo novca, a koje ipak vredi videti. "Travel pulse" je jedan takav sajt, a među 20 mesta koja su navedena kao pristupačne destinacije, našle su su se države koje su nekada činile Jugoslaviju.

Iako se mnogo evropskih država našlo na ovom spisku Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Hrvatska i Slovenija su stavljene kao jedna destinacija "bivše jugoslovenske republike".

Taj portal navodi kako se radi o državama koje su često "neprimetne" za turiste (verovatno Dubrovnik nisu računali kao deo Hrvatske), ali da je u poslednje vreme, kako su povezane s glavnim gradovima Evrope, lakše doći do njih, a i da su cene više nego pristupačne.

Osim bivših država Jugoslavije, na spisku su se našle i "zemlje centralne Evrope", a pod tim se mislilo na Poljsku, Češku i Mađarsku. Sve druge zemlje u koje je jeftino doći, iz zemlje u kojoj je napisan tekst, navedene su samostalno, a to su Francuska, Lihtenštajn, Španija i druge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu