Foto: depositphotos/ AlexGukBO
Foto: depositphotos/ AlexGukBO

7 najboljih jesenjih destinacija Evrope

Podeli

Ukoliko još niste iskoristili jesenji odmor, ovo su idealna mesta da uživate u bojama jeseni.

Briž, Belgija

Ovaj srednjovekovni gradić jedan je od najlepših "jesenjih" evropskih gradova. Vinova loza u raznim nijansama grimizne i zlatne boje preliva se preko istorijskih zdanja. Održavajući se u vodi, boje stvaraju romantične scene i savršene prizore za fotografisanje. Belgija je poznata po svojoj čokoladi, pa se u hladnijem jesenjem danu možete zagrejati toplom čokoladom.

Oslo, Norveška

Oslo je prepuno slikovitih parkova, koji, iako su prelepi tokom čitave godine, tek u jesen zablistaju u punom sjaju. Ovo doba pravo je vreme za istraživanje Osla, a lokacije koje ne smete propustiti su utvrđenje Akershus i park skulptura Vigeland, kao i šuma Oslomark.

Kumbrija, Engleska

Engleski okrug jezera prepun je neverovatnih scena, koje posebno spektakularne postaju kada su "obojene" zagasitim bojama jeseni. Ovde možete da istražite okolna jezera i obližnje šume, poput Grizdejl, u kojoj rastu zeleni borovi i bakarne bukve.

Ukanc, Slovenija

Na zapadnom delu Bohinjskog jezera smešteno je selo Ukanc u Sloveniji. Ukanc je odlična polazišna tačka za istraživanje okolne prirode, poput vrha planine Vogel sa kojeg se pruža jedan od najlepših pogleda u Evropi, posebno u jesen. U blizini Ukanca su i vodopadi Slavica, a možete organizovati i planinarenje do Doline triglavskih jezera.

Viklou, Irska

Ako ne želite da se sudarate s drugim turistima, najbolje vreme da posetite irske planine jeste jesen. Ako ste raspoloženi za planinarenje, to je zaista idealno mesto, prepuno vodopada. Možete da istražite i istorijska mesta poput Glendaloga, a odmor nakon aktivnosti potražite u najbližem pabu uz čuvena irska piva.

Bavarska, Nemačka

Brojni gradovi, dvorci, prekrasna priroda… Bavarska je mesto gde i te kako ima šta da se radi. Ako ste raspoloženi za aktivni odmor, možete da se penjete po Alpima, ako ste više za istorijska istraživanja, 25 dvoraca i palata čekaju da ih otkrijete.

Transilvanija, Rumunija

Transilvanija najviše privlači ljubitelje misterije i vampira grofa Drakule. Ali Transilvanija ima i predivnu prirodu i mnoge srednjovekovne dvorce koji mogu da se istraže. Krenite na vožnju kroz planine Faragaš, najviše u Južnim Karpatima, s više od 20 vrhova koji pružaju poglede koji oduzimaju dah.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu