Foto:depositphotos/ andreyuu
Foto:depositphotos/ andreyuu

Radio je 32 sata bez prestanka kako bi gosti bili zadovoljni

Podeli

Jedan mladić radio je 32 sata kao sobar, kuvar, recepcionar, konobar... šta god je bilo potrebno da gosti budu usluženi.

Bomont, u Teksasu, pogodila je tropska oluja Imelda, koja je izazvala poplavu i jak vetar, zbog čega nije bilo sigurno biti izvan zatvorenog prostora.

Tropska oluja Imelda je učinila da do izražaja dođe gostoprimstvo, koje su osetili gosti hotela u kojem je radio Sašel Smit. Kada je krenuo na posao mislio je da će raditi osam sati kao i inače, međutim, zbog oluje, Sačel nije mogao da nupusti hotel, te je ostao i smirivao zabrinute goste.

Ovaj dvadesetjednogodišnjak je u tom trenutku bio jedini zaposleni u hotelu i skoro dva dana se sam brinuo o gostima. Ovaj nivo profesionalizma i gostoprimstva naročito se dopao Andželi Čendler, koja ga je proglasila "herojem".

"Javljao se na telefone, odgovarao na sva naša pitanja, brinuo se o tome da imamo topli napitak i poslužio nam je topli doručak", napisala je Čendlerova i dodala da je sve to učinio sa osmehom na licu.

Ipak, on je priznao za "CNN Travel" da se osećao veoma napeto sve vreme. Pre toga je bio samo recepcionar, a onda je odjednom morao da postane kuvar, konobar, da održava higijenu i odnosi narudžbine u sobe gostiju.

"Nikada nisam radio u kuhinji, veoma loše kuvam", ali je shvatio da, ukoliko želi da gosti budu zadovoljni, mora da se potrudi da sve postigne. I uspeo je, jer svi gosti su na kraju bili zadovoljni, a uspeo je i sve da ih okupi i da ih poveže za veoma kratko vreme:

"Gosti su mi pomogli. Praktično smo bili poput velike porodice", rekao je Smit.

On je usluživao goste čak 32 sata, dok jedan od kolega nije uspeo da dođe, a i nakon toga je ostao nekoliko sati. Nakon toga je odspavao, zatim ustao i ponovo radio sve dok njegovi roditelji nisu uspeli da dođu po njega.

Hotel u kojem radi i kuća u kojoj živi nisu bili poplavljeni, ali zato njegova kola jesu, što je već drugi put, prvi je bio za vreme uragana Harvi, ali on ipak, u svemu ovome pronalazi nešto dobro:

"Sve se dešava sa razlogom", rekao je i nastavio da radi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu