Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Brodovi ponovo plove Novim Sadom: Sezona će biti otvorena do sredine novembra

Podeli

Na pristanište "DP World" na novosadskom Keju danas je prispeo brod "Amaverde" čime je zvanično započeta sezona kruzera u tom gradu.

Prema rečima člana Gradskog veća za privredu Novog Sada Milorada Radojevića očekuje se uspešnija turistička sezona u odnosu na prethodnu godinu kada je ovaj grad posetio 35.000 turista.

"Za Novi Sad je ovo jako važno jer ovi turisti kad dođu uglavnom imaju poludnevne ili celodnevne ture po Novom Sadu, obiđu centar grada, Petrovaradinsku tvrđavu, sve češće u poslednje vreme Frušku Goru, manastire i vinarije. To su veoma interesantne stvari i trebalo bi svi da radimo na tome da ponuda bude što raznovrsnija, da se oni što duže zadrže u našem gradu, a siguran sam na dobrom putu je da se vratimo na rezultate iz 2019. godine", rekao je Radojević.

Iz Agencije za upravljanje lukama poručuju da je tokom prethodne godine zabeleženo 1.419 pristaništa u našoj zemlji i 135.000 putnika.

"U Novom Sadu je ostvareno 370 pristajanja . Rezultatima iz prošlogodišnje nautičke sezone smo se približili rekordnoj 2019. godini što ukazuje na oporavak kruzinga u našoj zemlji. Predsednica Prvog parobrodskog društva Ivana Milovanović poručuje da je Srbija zemlja izuzetnih nautičkih potencijala koje bi trebalo iskoristiti.

"Zavisimo od mnogo faktora, i od vodostaja, i od političkih dešavanja u drugim državama. Znači nismo izolovani već smo deo jednog velikog lanca. Mi se nadamo najboljem i verujemo da će se uspeh desiti", ističe Milovanović. U Srbiji je trenutno otvoreno osam međunarodnih nautičkih pristaništa, a ove godine otvoreno je pristanište i u Sremskoj Mitrovici. Sezona će biti otvorena do sredine novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 985 idi na stranu