Foto:Printscreen/Prva televizija
Foto:Printscreen/Prva televizija

Oaza mira u Srbiji - Borkovačko jezero VIDEO

Podeli

Ako razmišljate gde možete da otputujete ovog vikenda, a da to bude Srbija, predlog je Borkovačko jezero, koje se nalazi u Sremu.

Borkovačko jezero se nalazi na padinama Fruške gore i udaljeno je samo nekoliko kilometara od centra Rume. Jezero se prostire na površini od 42 hektara a maksimalna dubina mu je pet metara.

Ovo je samo jedna od lepota koje nudi Srem. Kako se bliže najtopliji periodi u ovoj godini, odlazak na Borovačko jezero može da vam bude na listi za putovanja, ako ove godine planirate da obilazite Srbiju.

Mnogi meštani tu traže i spas od vrućina, a Tatjana Došen iz Turističke organizacije Ruma je za TV Prvu potvrdila da se za izletište interesuju profesionalni sportisti, kao i da neke od priprema završavaju baš na ovom mestu.

"Izletište jezera je prava oaza zelenila kako za sportiste i rekreativce, tako i za same posetioce i decu, bogato je šumom trim-staze su uređene kroz šetališta, jezero je mirno i dugačko, mnogi reprezentativci se pripremaju ovde, a utisak turista je kao da su na moru", potvrdila je ona.

"Posetioce imamo kako iz Rume tako i iz Novog Sada i šire, omogućeno je pecanje, jezero je izuzetno bogato raznim vrstama ribe, nudi i Akva-kamp i kućice na vodi".

Borkovačko jezero je nastalo iz tri potoka koja se spuštaju iz Fruške gore još sedamdesetih godina, a tik uz jezero se nalazi i Borkovačko izletište.

Opširnije u video-materijalu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 985 idi na stranu