Foto: RINA
Foto: RINA

Jedina seoska turistička agencija u Srbiji nalazi se u Ježevici

Podeli

Mnoge turističke agencije tokom pandemije koronavirusa suočile su se velikim gubicima i brojnim problemima. Međutim, to nije sučaj sa jedinom agencijom koja je nastala na selu i upravo lepote srpske prirode su njena glavna ponuda.

U selu Ježevica kod Čačka ona opstaje već četiri godine i nema bojazni za tok poslovanja, jer je epidemija mnoge upravo okrenula ka ruralnim područjima.

"Pored obilaska Ovčarsko-kablarske klisure i upoznavanja sa manastirima i istorijom našeg kraja, priča se upotpunjava sa jednom domaćinskom, koja počinje upravo ovde, u selu Ježevica i šetnjom kroz ostala sela koja se nalaze u čačanskoj opštini. Oni tako upoznaju svaki sokak, svako brdo. Upoznaju se sa ljudima, njihovim životom, radinostima. Na taj način upoznaje se prava Srbija i njeni stanovnici, specifičnosti određenog kraja", pojasnila je Mirjana Knežević, vlasnica ove neobične agencije.

Foto: RINA
Foto: RINA

Meštanke sela podno planine Jelice ponosne su na turističku agenciju svog kraja i nadaju se da će zahvaljujući njoj putovati i van granica naše zemlje, jer bi ponuda trebalo da bude upotpunjena i za one koje žive na selu a nisu u prilici da putuju.

Foto: RINA
Foto: RINA

"Sa osnivanjem turističke agencije u našem selu, sada su nam sve svetske metropole bliže i dostupnije", rekla je Nataša Vujašević, iz Udruženja žena "Evgenija".

Autentična ponuda seoske turističke agencije može se okarakterisati kao edukativna, jer svi koji dođu u Srbiju upoznaće je iz drugačijeg ugla. Ježevčani već pakuju kofere da upoznaju svet, ali će taj isti svet bolje upoznati i ovo podjeličko selo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 985 idi na stranu