Foto: Rina /JKP &12.septembar&
Foto: Rina /JKP "12.septembar"

Pravo ruglo na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Srbiji: U reci i stare gume FOTO

Podeli

Ogromna količina otpada u vodotkovima srpskih reka, nažalost nije retkost, ali neprijatno iznenađenje doživeli su žitelji Bajine Bašte nakon što je u Drini primećen veliki broj bačenih guma i to nataloženih u rečnom koritu kod Kućice na steni, koja je svojevrsni simbol ove opštine.

"To je pravo ruglo, naročito na takvoj turističkoj lokaciji. Pojedinim ljudima koji nemaju svest o ekologiji najlakše je da gume bace u vodu, ali to je nedopustivo. Trajne posledice ostaju po biljni i životinjski svet, ali i za čoveka", rekao je za RINU Milan Nikolić iz Bajine Bašte.

Revoltirani zbog ovakvog prizora meštani su se organizovali i izvadili gume iz reke, a njihov transport izvršilo je JKP „12. Septembar“ iz Bajine Bašte iako to nije u njihovoj nadležnosti.

Foto: Rina /JKP &12.septembar&
Foto: Rina /JKP "12.septembar"

"Reka Drina treba da nam služi na ponos, a nikako na sramotu, što je sada bio slučaj. Nadamo se da se ovakve slike više neće ponvaljati i da će do svesti pojedinaca konačno dopreti koliko je važno da zbog nas,ali i zbog naše dece i budućih generacija sačuvamo ono što nam je priroda nesebično dala", rekao je Milan.

Nadležne inspekcije pojačaće kontrole na terenu, a počinioci ukoliko budu uhvaćeni na delu biće strogo sankcionisani.

Foto: Rina /JKP &12.septembar&
Foto: Rina /JKP "12.septembar"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 548 idi na stranu