Zlatibor/Foto: Milos Kerkez/Shutterstock
Zlatibor/Foto: Milos Kerkez/Shutterstock

Sjaj, raskoš, ali i termalno blato: Ovo su neki od najluksuznijih bazena na Zlatiboru FOTO

Podeli

Zlatibor je omiljena destinacija brojnih turista jer pruža idealne uslove za aktivan odmor u prirodi i zabavu za celu porodicu.

Proteklih godina postao je sinonim za pravo uživanje u spa i wellness sadržajima, koji su sastavni deo ponude većine zlatiborskih hotela. Oni su svoja vrata otvorili i trećim licima, pa se spa-opuštanju mogu prepustiti i turisti koji nisu gosti hotela.

"Briga o zdravlju, oslobađanje stresa i fizičke napetosti, održavanje balansa duha i tela samo su neki od razloga da tako veliki broj turista posećuje Zlatibor. U idealnoj kombinaciji planinskog odmora i spa uživanja pronalaze sve što je potrebno za duhovni i fizički oporavak. Zlatiborski hoteli visoke kategorije osmislili su svoje spa centre tako da kombinacijom prirodnih tonova i materijala, aromatičnih mirisa i prijatne muzike stvaraju ambijent koji opušta i umiruje", kažu u TO Zlatibor.

Ilustracija/Foto: Zarko Prusac/Shutterstock
Ilustracija/Foto: Zarko Prusac/Shutterstock

U wellnes svetu Zlatibora poseban akcenat stavlja se na detoks, regenerativne i antistres programe, zahavljujući kojima gosti Zlatibor napuštaju odmorni i podmalađeni. Bogat biljni svet bio je inspiracija relaks centrima zlatiborskih hotela da poštujući tradiciju, ali prateći savremene trendove, pripreme veliki izbor tretmana.

"Masaže u kombinaciji sa aromaterapijom, mineralnim solima, termalnim blatom, preparatima na bazi plemenitih metala i aromatičnim uljima pružaju potpuni oporavak organizma. Gostima Zlatibora omiljeni su rituali sa pilingom na bazi šumskog voća i ručno branog lekovitog bilja, a tretmani lepote na bazi kozijeg mleka i meda poseban su ugođaj. Hedonisti koji se rado prepuštaju uživanju u relax programima posebno su zainteresovani za autentične spa rituale koji pružaju potpuni doživljaj destinacije", rekli su u TO Zlatibor.

Foto: RINA/TO Zlatibor
Foto: RINA/TO Zlatibor

Pored bogate "wellnes" ponude, gostima Zlatibora na raspolaganju su savremeno opremljene hotelske teretane i trening centri. Brojnim turistima, ali i meštanima, koji posebnu pažnju posvećuju fizičkim aktivnostima i zdravim životnim navikama u velikoj meri pomažu teretane na otvorenom, trim staze i vežbališta. Uređena su na nekoliko lokacija u turističkom centru planine, kao i na izletištima i okolnim selima.

Ljubiteljima rekreativnog vežbanja na raspolaganju su besplatno, a igrališta za decu, uređena pored vežbališta, najbolji su način da se najmlađima ukaže na značaj održavanja zdravih navika i aktivnosti u prirodi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 985 idi na stranu