Foto: Rina
Foto: Rina

Na Zlataru nema slobodne vikendice: U doba korone popunjeni svi privatni smeštajni kapaciteti

Podeli

U doba ponovne ekspanzije koronavirusa, u Srbiji vlada veliko interesovanje za planinu Zlatar i okolinu, tako da su skoro svi privatni smeštajni kapaciteti na ovoj turističkoj destinaciji popunjeni i nije bilo otkazivanja unapred rezervisanih aranžmana.

"Svakodnevno nas zovu građani iz svih delova zemlje i traži se mesto više. Najveće interesovanje pored same planine Zlatar, je za Zlatarsko jezero i Uvac, kao i za seoska domaćinstva", izjavio je za RINU, Branko Pucarević, direktor TO "Zlatar".

U hotelu "Panorama" trenutno se nalazi oko 120 dece iz cele Srbije, koja na ovoj planini borave u okviru sportskog kampa. U ovom ugostiteljskom objektu sprovedene su sve epidemilopške mere.

Foto: Depositphotos/ Slast
Foto: Depositphotos/ Slast

Do promene u bukingu dolazi iz dana u dan, zbog situacije koja je nastala, kažu za naš portal, iz Turističke organizacije Zlatar

"Što se tiče cene smeštaja slične su kao prošle godine, s tim što cene variraju od lokacije i komfora. U cene se kreću od 2.500 - 4800 dinara, u zavisnosti od usluge i kategorije hotela. Najam apartmana je od 20 do 50 evra, zavisno od broja gostiju i usluge, odnosno da li se iznajmljuje samo smeštaj ili su uključeni i pansionski obroci. Detaljne cene možete saznati direktno od vlasnika smeštanih objekata, čije brojeve možete naći na našem sajtu u elektronskoj brošuri "zlatar info" www.zlatar.org.rs (elektronska brošura nažalost nije dostupna preko mobilnih telefona, već sa računara)", ističu iz ove organizacije

Foto: Deposithphotos / Slast
Foto: Deposithphotos / Slast

Svakako je interesovanje stranih turista opalo u odnosu na predhodnu godinu, a zbog promene situacije ne mogu, kako kažu, da tvrde da će se potražnja za smeštajem stranih turista promeniti.

"Kao što znate, ne možemo uticati na događaje u okruženju, misleći na problem sa virusom, pa samim tim ne znamo da li će doći do produžetka sezone, sve i ako vremenski uslovi dozvole. Što se tiče stranih turista, imali smo otkazivanje turista iz Crne Gore i BiH. Od ove sezone očekujemo da će biti uspešna, ali ne možemo pretpostaviti u kom pravcu će se odvijati situacija sa virusom", ističu iz TO Zlatar.

"Što se tiče prosečnih cena smeštaja na Zlataru, kreću se oko 10 evra po noćenju, za pansionske obroke oko 1000 din po osobi. Najam brvnara, varira od 40 do 60 evra po danu, u zavisnosti od broja gostiju i lokacije. Cene u privatnim hotelima su nešo više u odnosu na ove u privatnom smeštaju i podrazumevaju noćenje sa doručkom, polupansion ili pun pansion", zaključili su za naš portal iz ove organizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 985 idi na stranu