Ilustracija/Foto:jrp_studio /depositphotos
Ilustracija/Foto:jrp_studio /depositphotos

Manje turista iz Kine u Srbiji? Ništa strašno, država ima plan!

Podeli

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije predložilo je Vladi Srbije da izdvoji dodatnih 300 miliona dinara, za 60.000 vaučera, čime će pokušati da se nadomesti i očekivani manji broj dolazaka turista iz Kine, pišu danas "Večernje novosti".

List prenosi da je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić potvrdio da će zbog ogromnog interesovanja građana za donirani odmor u Srbiji, ovaj predlog biti sutra na dnevnom redu sednice Vlade Srbije.

Kako je naveo, ovo je važna državna akcija, jer je od početka godine podeljeno svih 100.000 vaučera, koliko je bilo planirano za 2020. godine.

"Mislim da će na sednici Vlade Srbije to biti odobreno", kazao je Ljajić. Objasnio je da će na taj način da se kompenzuje i manji broj turista iz Kine, jer će se njihov manji dolazak sigurno odraziti na promet.

"Otvaramo sada nova strana tržišta i jačamo domaći turizam kroz vaučere. Time ćemo ostvariti i veći prihod od domaćih gostiju", naveo je Ljajić.

"Večernje novosti" prenose da ukoliko Vlada Srbije odobri dodatna sredstva, građani bi već sledeće nedelje mogli da se prijavljuju za njih. Podsećaju i da je Lajić nedavno izjavio da je ove godine podeljeno skoro tri puta više vaučera nego za isti period prošle godine.

Čekove u vrednosti od 5.000 dinara najviše traže penzioneri, čak 55 odsto, potom zaposleni čija primanja ne prelaze 60.000 dinara i nezaposleni, a na listi najtraženijih destinacija su Sokobanja, Vrnjačka Banja, Sijarinska i Ribarska Banja, Zlatibor, Divčibare, Kopaonik, Palić. Srebrno jezero, Zlatar i Tara, prenosi list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 985 idi na stranu