Foto: rasica/depsoitphotos
Foto: rasica/depsoitphotos

Turisti zadovoljni dočekom Nove godine u Beogradu: Najviše im se dopali hrana i muzika

Podeli

Brojni turisti koji su došli u Beograd zbog proslave Nove godine oduševljeni su atmosferom koja vlada u glavnom gradu, a za doček su bili u poznatim beogradskim restoranima i na otvorenom, gde su uživali u koncertima uz kuvano vino.

Sada je već izvesno, iako će zvanična potvrda stići tek krajem januara, ali Beograd je u 2019. godini prvi put posetilo više od milion stranih turista. U prvih 11 meseci prošle godine u srpskoj prestonici je boravilo 976.250 stranaca (osam posto više nego u istom periodu 2018.), pa će kada pristignu brojevi iz decembra konačno biti srušena granica od milion turista iz inostranstva. Od januara do novembra 2019. pao je još jedan rekord, pošto su stranci u Beogradu ostvarili više od dva miliona noćenja, piše Blic.

Drugog dana januara u Beogradu vlada prijatna novogodišnja atmosfera, a najprometnija Knez Mihailova ulica danas izgleda nešto praznija nego prethodnih dana.

Mnogi turisti iz inostranstva su novogodišnju noć proveli uz neki od bogatih prazničnih programa srpske prestonice, a većina anketiranih rekla je za Tanjug da im se najviše u Beogradu dopada hrana i muzika, kao i ljudi.

"Ovde je jako prijatno, lepa je atmosfera, dobra je hrana", rekla je jedna turistkinja iz Kine.

Jedan Kinez je u Beogradu zbog svog medenog meseca, a posebno je istakao pozitivnu energiju koja je sveprisutna, kako kaže.

I Bugari su istakli da im se provod za doček Nove godine u Beogradu izuzetno dopao, i da imaju u planu da se ponovo vrate u Srbiju.

Rusi su poručili da su srećni zato što su za novogodišnje praznike u srpskoj prestonici i srdačno su zahvalili na lepom prijemu.

Foto: ANRiPhoto/depositphotos
Foto: ANRiPhoto/depositphotos

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović izjavio je za Tanjug da je veliki broj stranaca odlučio da poseti Beograd tokom novogodišnjih praznika i da dominiraju gosti iz Kine.

"Već dva-tri dana pred doček Nove godine svi hoteli su bili puni, goste posebno zanima kulturno-istorijsko nasleđe, obilazak muzeja, Skadarlija, brojni beogradski restorani", istakao je Popović.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović kaže za Tanjug da su najbrojniji turisti za doček Nove godine u Srbiji bili oni iz regiona, naročito iz Slovenije, Hrvatske, Bugarske i Rumunije i istakla je da je primetno da je sve više turista iz Nemačke, Turske, Grčke i Kine za vreme novogodišnjih praznika.

"Osim što su zainteresovani za gastronomiju i kulturno-istorijske znamenitosti, često odluče i da vreme provedeno u Srbiji iskoriste i da se odmore i relaksiraju u nekom od spa-centara i banja", poručila je Labovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 985 idi na stranu