Foto: Shutterstock/AljaN
Foto: Shutterstock/AljaN

Gde putujemo ove zime?

Podeli

Kako nam se približava kalendarska zima mnogi su nagadjali da se možda i ove godine nećemo obradovati snegu, medjutim, vremenske prilike su već demantovale nevernike, a ljubitelje zimskih radosti i te kako obradovale.

Nema više premišljanja, kakvi god da su nam planovi za ovu zimu ona nam je dala znak da je vreme za organizaciju putovanja na neku od od atraktivnih destinacija. Bez obzira da li je reč o planini za one koji uživaju u skijanju, neku od evropskih metropola za one koji se već pripremaju za spektakularni doček Nove godine ili putovanje na neko egzotično ostrvo za one koji ne vole hladnoću i rado odlaze u toplije krajeve.

Atraktivno zimsko putovanje na daleke destinacije

Nagoveštaji ljubiteljima zimskih čarolija su da će im ova zima biti naklonjena i da ih čeka sezona koja se ne propušta. Gde da ove zime odu oni koji ne vole zimu i radije biraju topliju klimu?

Predlog je svakako neka od egzotičnih destinacija sa druge strane zemljine lopte. Putovanja se planiraju prema trenutnom raspoloženju i mogućnostima, ona služe da nam poprave raspoloženje, izmeste iz svakodnevice i napune baterije a nepogrešiv izbor za to je putovanje na daleke destinacije. Ove zime su vrlo povoljni aranžmani za mnoge od egzotičnih destinacija obzirom na očekivano manji priliv turista zbog trenutne ekonomske krize svetskih razmera. Otvaraju se nove mogućnostii i pored uvek atraktivnog Dubaia i Maldiva, ne plašite se da ostvarite san i pobegnete od svakodnevnice na neko od rajskih mesta poput Balija, Barbadosa, Bora Bore ili Tahitija.

Foto: Shutterstock/Martin Valigursky
Foto: Shutterstock/Martin Valigursky

Doček Nove godine u Beogradu, metropoli dobre zabave

Beograd, ne bez razloga, važi za metropolu dobre zabave. Ovakvom rejtingu među evropskim turistima doprinose, prvenstveno, dobro organizovani klubovi i splavovi gde je zagarantovan lud provod u bilo koje doba godine, a posebno u vreme novogodišnjih praznika. Mladi iz našeg okruženja vole Beograd i mnogi od njih su se cele godine pripremali za svetski doček Nove godine 2024. u Beogradu, na vreme su rezervisali karte za neko od atraktivnih mesta na Savskom keju, u Beton hali i mnogim drugim poznatim lokacijama dobrog provoda. To je dobar pokazatelj mladima naše predstonice da ne treba da putuju negde drugde u potrazi za dobrim novogodišnjim provodom.

Foto: Shutterstock/Lia Koltyrina
Foto: Shutterstock/Lia Koltyrina

Uživajte u zimskoj idili koju pružaju apartmani na Zlatiboru

Daleke destinacije deluju primamljivo a kako nismo uvek u prilici da priuštimo sebi takav put, rešenje kada želimo da se sklonimo iz gradske vreve koja je oko praznika na stepenu usijanja je da biramo neko mesto gde možemo da osetimo tu idilu tišine i planinskog mira.

Naše planine su odličan izbor za odmor i na njihovim obroncima je moguće uživati u potpunom miru a ujedno i svim blagodetima koje očekujemo od savremenog odmora. Obzirom na to, ne čudi sve veća potražnja za kupovinom nekretnina na našim planinama bez obzira na to da li tragamo za svojim ličnim kutkom koji će nam poslužiti za beg od zaglušujućeg huka velegrada ili prilika za razvijanje i ulazak u svet turizma. Ovde trenutno prednjači Zlatibor kao najprimamljivija destinacija i to se može zaključiti obzirom da prodaja apartmana na Zlatiboru beleži sve veći rast iz godine u godinu.

A razloga za to je pregršt… Na njegovim obroncima je moguće dožitevi apsolutnu zimsku idilu a ipak biti u blizini sadržaja kakve pruža sam centar ove planine. Sve vrvi od života, pa sigurno se nećete osećati usamljeno u novogodišnjoj noći ako se odlučite da ovde sačekate Novu godinu. Ovakva ponuda je dobra kombinacija idiličnog odmora i ludog provoda, uoči dočeka i nakon njega možete da uživate u šetnjama snežnim dolinama ove planine, otudjeni od gužve, buke i vreve, a pak za novogodišnju noć da se provedete onako kako se provodi samo u beogradskim popularnim klubovima. Na zlatiborskom trgu je uvek živo u novogodišnjoj noći, sam ambijent je čaroban i nesvakidašnji a zabava prava novogodišnja do duboko u noć, uvek uz nekog od naših omiljenih pevača. Takve prilike se jednostavno ne propuštaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 494 idi na stranu