Foto: Shutterstock/Dziewul
Foto: Shutterstock/Dziewul

Proleće u Rumuniji: Očaravajući dvorci i magične šume koje oduzimaju dah FOTO

Podeli

Transilvanija, često dovođena u vezu sa grofom Drakulom, očarava turiste svojim neverovatnim dvorcima i magičnim šumama. Značenje samog imena, "preko šuma", odražava istorijsku sliku ove oblasti, koja je kroz vekove bila prekrivena gustim šumama. Erdelj, kako se Transilvanija takođe naziva, često je bila samostalna teritorija između Mađarske i Rumunije, a integrisana je u rumunsku državu tek 1918. godine.

U središtu turističke ponude Transilvanije nalaze se impozantna imanja, a proleće, kada priroda postaje zelena i magična, čini Rumuniju savršenom destinacijom.

Dvorac Brašov oduševljava posetioce svojim srednjovekovnim znamenitostima, poput gradskog trga, Crne crkve i Strade Sfori. Sam dvorac Brašov ima bogatu istoriju, sa srednjovekovnim četvrtima, citadelom i starim kulama. Postoje tradicionalne prodavnice i restorani.

Dvorac Peleš, lociran u Sinaji, predstavlja nekadašnji dom rumunskih monaha i kralja Karla I. Impresivna arhitektura ovog dvorca, izgrađenog od kamena, cigle, mermera i drveta, sadrži preko 160 soba, bogate kolekcije umetničkih dela i oružja.

"Ukleti" dvorci širom Evrope u kojima možete da provedete noć, ako smete

Dvorac Bran, poznat kao Drakulin dvorac, smešten je na vrhu stena, a iako je istorija zamka obavijena misterijom, često se dovodi u vezu sa likom grofa Drakule iz Stokerovog romana.

Dvorac Sibinj, smešten u gradu Sibiju, odiše aristokratskom elegancijom i predstavlja centar rumunske kulturne scene, sa bogatom istorijom i secesijskim fasadama.

Ovi dvorci ne samo da pružaju uvid u bogatu istoriju Rumunije, već i očaravajuće putovanje kroz vreme. Svaki od njih ima svoju jedinstvenu priču, odražavajući raznovrsnost kulturne i istorijske baštine Transilvanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 502 idi na stranu