Foto: Shutterstock/Catarina Belova
Foto: Shutterstock/Catarina Belova

Pariz dodatno turiste "udara po džepu"

Podeli

U Parizu su od prvog januara ove godine povećane cene boravišnih taksa za turiste.

Jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u svetu postaje skuplja uoči održavanja Olimpijskih igara, tako da su od prvog januara boravišne takse za putovanja više nego udvostručene.

Kako navode strani mediji, putnici koji su planirali put u Pariz ove godine treba da budu spremni da plate veće takse za svoje hotelske sobe, ali i ostale alternativne smeštaje.

"Za sve hotelske ugovore koje smo uspeli da obnovimo vidimo povećanja iz godine u godinu počevši od 20 posto u nedeljama koje su prethodile Olimpijskim igrama", rekao je Džejson Susinski, direktor Kensington toursa.

Neke od najvećih turističkih atrakcija u ovom gradu takođe povećavaju cene. Tako će od 15. januara ulaznice u muzej Luvr poskupeti na oko 22 evra. Kako kažu iz muzeja, to je prvo povećanje cene u osam godina.

Džejson Susinski je rekao da turistički vodiči u Parizu sada takođe naplaćuju više, a u nekim slučajevima zabeležen je porast od 20 posto u odnosu na prošlu godinu.

Inače, Svetsko veće za putovanja i turizam proglasilo je Pariz 2023. godine najmoćnijim gradskim odredištem na svetu. Njegov sektor putovanja i turizma bio je vredan gotovo 36 milijardi dolara u 2022. godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 502 idi na stranu