Foto: Marija Ivanović
Foto: Marija Ivanović

Pomalo divlja - pomalo pitoma, ali uvek veličanstvena: Crna Gora nas očekuje ovog leta

Podeli

Nema dileme – ovog leta svi smo zaslužili odmor, a kad pomislimo na letnje uživanje, mnogima od nas misli prvo odlutaju ka Crnoj Gori.

Sve nas je nedavno obradovala vest da državljani Srbije mogu da putuju u Crnu Goru bez PCR testa i potvrde o vakcinaciji, potrebni su nam samo lična karta ili pasoš, kao i u vreme kada nismo ni slutili da će nam pandemija koronavirusa promeniti život iz korena.

Dodatnu sigurnost za putovanje u "komšiluk" uliva i međunarodna oznaku za sigurna putovanja "Safe Travels", što znači da je Crna Gora prepoznata kao destinacija koja se pridržava svetskih standarda zdravstvene i higijenske zaštite, a svesni smo koliko je važno da i tokom odomora budemo bezbedni i rasterećeni.

Foto: Marija Ivanović
Foto: Marija Ivanović

Dobra vest je i da crnogorski hotelijeri ove godine nude povoljnije cene smeštaja, a posebne pogodnosti moguće je ostvariti već tokom maja i prve polovine juna.

Iako mala, Crna Gora ima šta da ponudi, pa osim dobro poznatih plaža, dobar provod obećavaju i planine, jezera i reke. Durmitor i Bjelasica, Biogradsko i Crno jezero, Tara i Piva, Skadarsko jezero, svima dobro poznate destinacije, a opet, uvek drugačije. Pomalo divlje, pomalo pitome, ali uvek veličanstvene.

Foto: Marija Ivanović
Foto: Marija Ivanović

Ukoliko odlučite da ovog leta odmor provedete u "komšiluku", iskoritite priliku da posetite "crnogorsku Pompeju", Cetinje i muzej Ive Andrića.

Foto: Marija Ivanović
Foto: Marija Ivanović

Herceg Novi, Perast, Budva, Kotor, Tivat...Teško je odlučiti se koji je grad lepši. Svaki od njih na svoj način priča svoju bokešku autentičnu priču i čuva svoje srednjevekovne ulice koje i dalje pišu istoriju. Svaki od njih spreman je da bude deo naših uspomena.

Ne zaboravite ni Adu Bojanu, Veliku plažu i Skadarsko jezero. Ko je već bio ovde, zna kakav mir donose nestvarne boje mora i jezera. Ko nije, ovog leta ima priliku da uživa i otkrije nova "omiljena mesta" za neke buduće odmore.

Piše: Marija Ivanović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 502 idi na stranu