Foto: Printskrin/TV Prva
Foto: Printskrin/TV Prva

Svetska putnica Sonja Lapatanov: Planeta nam je dala poslednju opomenu VIDEO

Podeli

Baletska umetnica, proslavljeni koreograf i svetska putnica Sonja Lapatanov proputovala je preko 100 zemalja sveta, a sva ta iskustva sabrala je u brojne TV reportaže i šest putopisnih knjiga.

Dok čeka da se granice ponovo otvore, ne gubi vreme u karantinu. Za TV Prvu kaže da nema osećaj teskobe, da se dobro snalazi u zatvorenom prostoru, da ima dosta zanimacija, poput pisanja, čišćenja kuće, ali i kompjutera od nepotrebnih stvari.

Za sebe kaže da je "dete Istoka i Zapada" jer joj je otac Rus, a mama Nemica i da je kod nje zbog porekla izraženija potreba za kretanjem.

"Rođena sam u Bitolju, a živim čitav život u Beogradu i stalno se pomeram, što mi predstavlja posebno zadovoljstvo. Uspela sam mnoga mesta da vidim u izvornom obliku dok ih još nisu oštetili požari, poplave i ljudski nemar. Videla sam od Tahitija do Indokine, Japana, nekih ostrva, afričkih zemalja... Posebno volim Afriku jer su tamo izuzetno dobri i dragi ljudi i tamo postoji priroda koja nije uništena i životinjski svet...", priča Sonja Lapatanov i dodaje:

"Vidite koliko se životinje vraćaju na mesta koji smo mi uzurpirali svojim nemarom i bahatošću, od pingvina, do losova i medveda... Planeta je dala poslednju opomenu da joj je dosta ljudskog zuluma i da je krajnje vreme da prestanemo da je uništavamo sistematski".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 502 idi na stranu