Foto:Shutterstock/Richard Semik
Foto:Shutterstock/Richard Semik

Trinidad i Tobago: Karipski raj samo za odvažne VIDEO

Podeli

Obilje dobre hrane, muzike i dobre zabave

Dobrodošli u jednu od najpopularnijih destinacija za odmor na svetu. I dok jedni odmor koriste samo za izležavanje na suncu i preplanulost, drugi se malo više trude i istražuju šta destinacija nudi kako bi u potpunosti doživjeli čitavu ponudu. Dakle, ako se nađete u Trinidadu i Tobagu - ovo morate probati.

Trinidad i Tobago su dva potpuno različita ostrva, a evo šta je važno znati iz prve ruke:

Tobago je poznat po svojim luksuznim odmaralištima, ima bele peščane plaže idealne za vodene sportove, a afrička tradicija je svuda prisutna, predstavljena kroz kulturu i demografiju.

Trinidad je poslovni centar brzo rastuće industrije nafte i gasa. Odlikuje se urbanijim načinom života i ima manje stanovnika afričkog porekla. Takođe je dom glavnog grada ova dva ostrva, Port of Spain, sa svojih skoro 50.000 stanovnika i najvećim zgradama na ovim ostrvima.

Trinidadski karneval

Ovaj festival se održava u čast afričke muzike, mitologije i kulture, a sve su to vešto upakovane u kostime, muziku i hranu. Ako budete imali sreće, neko će vas uhvatiti za ruku, zamaskirati i uključiti u centralnu maskiranu povorku. Obično se održava u februaru, pa počnite da planirate i štedite jer je sledeći od 7. do 14. februara 2023.

Najljuće od najljućeg

Najljuća paprika na svetu? Da, ona dolazi odavde. Mnogi momci su to probali i satima nakon toga valjali se po podu sa jakim bolovima u stomaku. Ova paprika, nazvana Trinidad Moruga Scorpion, izbacuje paru iz ušiju.

Vožnja na čamcu sa staklenim dnom

Nije za one koji se boje duboke vode. Ovaj čamac će vas odvesti na pučinu da doživite podvodni svet i svu njegovu lepotu, a da se ne pokvasite. Obilazak traje tri sata.

Muzička kultura

Jedina stvar koju ovde ne možete izbeći je muzika. Ova ostrva su dom mnogih muzičkih stilova. Najposebnija muzika je ona koja dolazi od limenih bubnjeva. I dok bubnjevi na prvi pogled ne izgledaju ništa posebno i zadivljujuće, zvuk i ritam koji dolaze iz njih nateraće svakog da zaljulja kukovima.

Lepota kišnih šuma

U ovim šumama ima pomalo ludih pojava, a neke od njih mogu biti smrtonosne za ljude. Ali ako pratite uputstva vodiča i ne dirate bukvalno sve, velike su šanse da ćete preživeti šetnju kroz ovo čudo prirode. Ako ne pravite selfije sa zmijama, žabama, cvećem, pognutim nad živim blatom...

Samo da je začinjeno

Neki ljudi vole začinjeno, a to uključuje i stanovnike Trinidada i Tobaga. Ništa manje nismo očekivali od rodnog mesta najljuće paprike na svetu. Sa Kariba nećete otići gladni jer se hrana uglavnom bazira na afričkoj, španskoj, kineskoj i istočnoindijskoj gastronomiji. Od dobro poznatog karipskog roštilja do začinjenog karija i čorbe sa ribom ili piletinom ili kolača natopljenim rumom. Ovaj karipski raj je zaista raj za one koji vole da je malo ljuće.

Foto: Shutterstock/Michael Bluschke
Foto: Shutterstock/Michael Bluschke

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 720 idi na stranu