Foto: Shutterstock/HUANG Zheng
Foto: Shutterstock/HUANG Zheng

Bosansko more ruši rekorde: Za dve–tri godine...

Podeli

U Neumu predsezona nikad nije bila bolja i očekuje se da će svi rekordi biti oboreni. Ipak, Branimir Butigan, predsednik Udruženja hotelijera u Neumu, ističe da postoji jedan ozbiljan problem.

Kako je Butigan istakao za Dnevnik FTV-a, na dobre rezultate je pre sve uticalo ograničenja broja ljudi u zatvorenom prostoru, tako da je konferencijski deo turizma u Neumu bio dosta uspešan. Trendovi oporavka turizma u Neumu su pozitivni, ali još nisu blizu rekorda iz 2019. godine.

"Trebaće nam još dve–tri godine da dosegnemo taj nivo po broju noćenja, ali idemo u tom smeru", dodao je.

Novoizgrađeni put Neum–Stolac je nazvao žilom kucavicom Neuma.

"Ako neko ide u Neum, neka zaobilazi Doljane, jer je put Buna–Stolac–Neum pri kraju. Biće otvoren sledeće nedelje, tako da tim putem od Mostara do Neuma dođete za sat. To će sigurno doprineti bržem dolasku u Neum i kvalitetnijim gostima", dodao je.

Ovom prilikom Butigan je govorio i o proširenju plažnih kapaciteta Neuma. Navodi da se o tome radi studija u saradnji sa Građevinskim fakultetom i Pomorskim društvom. Nakon što stignu rezultati studije, kaže, napraviće se i plan ulaganja za proširenje plažnih kapaciteta.

Kad je u pitanju radna snaga, ističe da je iz godine u godinu situacija sve teža.

"Kvantitativno to imamo na broju, kvalitativno bi moglo biti bolje. Ali rastu i plate i mislim da ćemo sledećih godina imati sve veći broj onih koji će radije ostajati u Bosni i Hercegovini nego ići u Hrvatsku", zaključio je Butigan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 720 idi na stranu