Foto:  Shutterstock/biggunsband
Foto: Shutterstock/biggunsband

Zadovoljni početkom sezone: Besplatne ležaljke posle 17 časova VIDEO

Podeli

U Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore zadovoljni su početkom letnje turističke sezone. Samo na Budvanskoj rivijeri trenutno letuje preko 20 hiljada turista, što je znatno bolja statistika u odnosu na prošlu godinu.

Crna Gora turiste dočekuje sa unapređenom ponudom i novim turističkim proizvodima s akcentom na segment luksuznog, aktivnog i porodičnog turizma.

"Cene u destinaciji usklađene su sa kvalitetom usluga, a turistička privreda pripremila je i atraktivne paket aranžmane sa brojnim povoljnostima. Cene u hotelskom smeštaju tokom sezone kreću se od 20 eura, u zavisnosti od destinacije i kategorije hotela, dok se privatni smeštaj kreće od 8 eura po osobi. Mnogi hoteli pružaju brojne povoljnosti, pa i popuste za decu do 14 godina, besplatan boravak za decu do 4 godine, popuste prema dužini rezervacije, besplatno korišćenje mobilijara i slično", kaže Nina Vukčević iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Ležaljke besplatne posle 17 sati

Ona podseća da su u Crnoj Gori plaže dostupne svima.

"Naime, 50 odsto svih kupališta i plaža oslobođeno je od plažnog mobilijara, izuzev kada su u pitanju hotelska kupališta. To znači da, ukoliko turista ne želi da iznajmi ležaljku i suncobran, ima mogućnost da odmara na delu plaže bez mobilijara. Pritom, nakon 17 časova ležaljke i suncobrani su na svim plažama besplatni. Komplet ležaljki sa suncobranom uglavnom je moguće iznajmiti po ceni od 10 eura, u nekim destinacijama već od 8 eura. Što se tiče cena u restoranima, recimo, ručak za četvoročlanu porodicu se može naći već od 16 eura u većini primorskih opština", objašnjava Vukčević za sajt B92.

U Crnu Goru građani Srbije mogu da uđu samo sa ličnom kartom, nije im potrebna ni kovid potvrda, a budući da je roming ukinut, mogu da u okviru svoje tarife, tokom odmora uživaju u korišćenju minuta, SMS poruka i interneta bez dodatne naknade. Turisti iz Srbije u Crnoj Gori imaju pravo na besplatnu hitnu medicinsku pomoć, ukoliko ponesu potvrdu iz Srbije koju izdaje Republički zavod za zdravstveno osiguranje.

Uz more i sela

"Želim da pozovem turiste iz Srbije da dođu u Crnu Goru gde su uvek rado viđeni gosti. Kako je u Crnoj Gori sve nekako nadomak, moja preporuka gostima iz Srbije bila bi da kombinuju odmor na moru i planini gde ih očekuje bogata ponuda pet nacionalnih parkova i široki spektar aktivnosti u netaknutoj prirodi, kao što su rafting, kanjonig, posmatranje ptica, avanturistički parkovi, tematske rute kakve su putevi vina, meda, sira i drugo. Takođe, posetite naša eko-sela i katune. Trenutno ih u Crnoj Gori ima oko dve stotine. Bilo da se nalaze u zaleđu Jadrana ili na severu zemlje, svako je autentično, posebno i drugačije. Naša seoska domaćinstva zaljubljenicima u prirodu nude raznovrsne turističke sadržaje kao što su boravak u autentičnim drvenim kolibama i kamenim kućama, brojne "seoske aktivnosti" poput brige o životinjama, kosidbe, berbe voća i lekovitog bilja, kao i mogućnosti za pešačenje i biciklizam i aktivni odmor. U većini sela i katuna služi se domaća hrana iz sopstvene proizvodnje, a gosti po izboru mogu i samostalno pripremati jela od domaćih proizvoda, ali i aktivno učestvovati u proizvodnji sira, vina, maslina, čajeva i drugih proizvoda po kojima je Crna Gora prepoznata", podsećaju iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Tradicionalno najviše gostiju iz inostranstva u Crnu Goru dolazilo je iz Rusije i Ukrajine. I na startu ove sezone ima ih dosta uprkos ratnim dešavanjima u njihovim krajevima, međutim ovu destinaciju otkrivaju i gosti iz Nemačke, Velike Britanije i još nekoliko evropskih zemalja, kojih je sve više na Jadranu.

Turiste u Crnoj Gori očekuje bogat kulturno-zabavni sadržaj

"The Hype festival" je novi muzički festival koji će se u Herceg Novom održati od 19. do 21. avgusta i okupiti elitu regionalne muzičke scene. U gradu sunca, mora I tradicionalno dobrog provoda na bini HYPE-a Gibonni, Bajaga i instruktori, Who See, Hladno pivo, TBF i Silente, Dr Nele Karajlić i drugi će napraviti savršenu ljetnju atmosferu na obali Bokokotorskog zaliva. Pored navedenih večernjih koncerata uveče, tokom svih dana festivala goste očekuju dnevne žurke na plaži, kao i puno propratnih događaja koji će se tih dana dešavati duž hercegnovske rivijere.

Prvi festival revijalnog karaktera, Skale sa sloganom "Naše more naše skale" održaće se na lokaciji Park – Titova vila u Herceg Novom. Tokom tri večeri (26., 27. i 28. jun) posetioci će imati priliku da čuju preko 50 poznatih muzičkih zvijezda, među kojima su: Sara Jo, Rasta, Angelina, Milica Pavlović, Vladana Vučinić, Nevena Božović, Bojan Marković, Željko Vasić i mnogi drugi. Gledaoci TV B92 mogu da prate sve ono što se dešava na ovom događaju.

U Baru će se svakog petka od 16. jula do 06. avgusta održavati poznata muzička manifestacija “Ljeto sa zvijezdama” za sve ljubitelje raznih žanrova sa izvođačima iz Crne Gore i bivših YU republika.

Za početak letnje turističke sezone na Velikoj plaži u Ulcinju planirano je održavanje jednog od najuzbudljivijih doživljaja na moru, koji svake godine sve više privlači ljubitelje ovog sporta - Svetski kup u Kite surfingu.

Ove godine, po 36. put se održava tradicionalni festival "Grad teatar", a od 7. jula do 21. avgusta sve ljubitelje zabavnih manifestacija očekuje bogat program. U toku ove letnje sezone, planirano je 16 književnih večeri, sedam koncerata i dve likovne izložbe, a očekuju se i predstave iz produkcije istarskih i slovenačkih teatara, ali i zagrebačkog kazališta. Otvaranje spektakularnog festivala obeležiće predstava Rat i mir Narodnog pozorišta u Beogradu, na čelu sa rediteljem Borisom Liješevićem.

Pogledajte više u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 720 idi na stranu