Foto: Shutterstock/Sire Nothingtodo
Foto: Shutterstock/Sire Nothingtodo

Crna Gora zadovoljna – sezona je na vrhuncu

Podeli

Crna Gora je već uspela kad je u pitanju letnja turistička sezona koja nije u piku, ali je vrlo blizu njega, ocenila je direktorka Direktorata za razvojne politike u turizmu Ministarstva ekonomskog razvoja Aleksandra Slavuljica Gardašević.

Pročitajte još:

Crna Gora prelomila o merama – produžava se

Crna Gora uvodi strože mere

Epidemiološka situacija, rekla je, zavisi od nas. Nije spokojna po tom pitanja, ali ni u panici, jer je situacija pod kontrolom.

"I sve što će se dešavati ubuduće zavisi od nas i našeg odgovornog odnosa prema celoj situaciji. Zavisi od turističke privrede koja je ta koja treba da inicira vakcinaciju svih njenih zaposlenih, jer su oni u prvom redu kontakata sa turistima", rekla je Aleksandra Slavuljica Gardašević u Jutarnjem programu.

Bez vakcinacije, kaže ona, ne bi se mogla desiti ovako uspešna turistička sezona, ali vakcinacija nije garancija da ne može doći do komplikacija.

"Moramo da budemo odgovorni domaćini, koji se odgovorno odnose prema gostima", rekla je Aleksandra Slavuljica Gardašević.

Ona kaže i da je prošlog petka u Crnoj Gori bilo više od 140.000 turista, kao i da je ta brojka danas veća. Navodi da Tivat ima 100 odsto realizacije dolazaka iz 2019. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 720 idi na stranu