Foto: Shutterstock/Diego Grandi
Foto: Shutterstock/Diego Grandi

Top 5 najboljih evropskih plaža

Podeli

Predstavljamo vam top 5 plaža u Evropi, koju su odabrali korisnici Instagrama.

Britanski portal money.co.uk je analizirao preko 26 miliona heštegova na Instagramu povezanih sa plažama širom sveta. Podaci su prikupljeni u aprilu ove godine kako bi se dobili najnoviji rezultati. Ovo je lista 5 najboljih plaža koje su odabrali korisnici društvenih mreža.

Plaža Tropea, Italija

Tropea je klasično italijansko odmaralište prepuno šarma i nalazi se u Tirenskom moru. Ovu plažu zovu još i “Costa degli Dei”, odnosno Obala bogova, što je čini omiljenom destinacijom kod turista i lokalnog stanovništva. Dok se prepuštate čarima plaže i sunca, okruženi ste dramatičnim liticama koje gledaju na istorijski centar grada sa epskim krajolikom.

Foto: Shutterstock/BARANOV OLEKSANDR
Foto: Shutterstock/BARANOV OLEKSANDR

Plaža Navajo, Grčka

Ovaj zapanjujući deo male obale je poznat i kao plaža brodoloma, a zahvaljujući olupini jednog broda i dobroj promociji, postala je jedna od najpoznatijih plaža na svetu. Beli pesak, stara olupina i gorde litice koje okružuju plažu čine nezaborava prizor.

Foto: Shutterstock/Rad Radu
Foto: Shutterstock/Rad Radu

Praia do Kamilo, Portugal

Praia do Camilo je možda i jedna od najpoznatijih plaža u Portugalu. Zlatni pesak, kristalno čiste i azurne vode prava su prilika za sve turiste koji vole nešto drugačije. Praia do Camilo je raj tokom cele godine, a posebno je iskustvo boraviti na njoj zimskom periodu. More je prilično plitko, izuzetno čisto i voda nije hladna.

Foto:Shutterstock/D.Bond
Foto:Shutterstock/D.Bond

Možda vas zanima:

10 najlepših plaža sveta i Evrope: "Rajski prizor, poput iluzije"

Budvansko ostrvo među devet najlepših plaža Evrope

Kala Saona, Španija

Cala Saona je plaža koja turistima nudi priliku da ceo dan provedu sunčajući se i kupajući se tačno do 21 čas kad sunce počne da se odjavljuje. Ovde su najbolji zalasci sunca na svetu, bar tako kažu, jer sunce i more tada imaju hilljadu nijansi.

Foto: Shutterstock /BBA Photography
Foto: Shutterstock /BBA Photography

Margate Beač, Engleska

Ako biste morali da opišete tradicionalno britansko letovalište, plaža Margate je upravo to. Ova je plaža gotovo bezvremenska, na njoj utočište pronalaze sve generacije, a posebno su atraktivni štandovi sa ​​plodovima mora, brojni restorani i barovi smešteni na samoj obali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 720 idi na stranu