Foto: RINA
Foto: RINA

Septembar u Crnoj Gori: Da li ipak ima spasa za turističku sezonu?

Podeli

Pre nepunih mesec dana, Crna Gora otvorila je granice sa Srbijom. Jedan od razloga za ovakav potez, svakako je bio i pokušaj da se letnja turistička sezona spasi koliko može, jer nikada kao do sad crnogorski hotelijeri i ugostitelji nisu ostali praznih džepova.

Nakon što je za prelaz granice postao dovoljan i negativni brzi test, gužve na granici postala su uobičajena stvar.

"Imam dete od tri meseca i zato se ne bih usudio da odem na neku dalju destinacija. Crna Gora je odmah bila moj izbor. Iako je septembar, plaže su pune. Mahom su tu gosti iz Srbije, ali i iz Bosne i Hercegovine", rekao je za RINU Danilo Paunović iz Čačka koji je sa porodicom deo leta proveo u Budvi.

Foto: RINA
Foto: RINA

Ono što je ove godine takođe drugačije, jesu cene na nekim od najskupljih lokacija na ovom delu Jadranskog mora. Najluksuzniji hoteli su svoju ponudu prilagodili novonastaloj situciji, pa vam je za odmor na istom mestu kao i prošle godine potrebno duplo manje novca.

"Aranžmani koji su se pre kretali i do nekoliko hiljada evra, sada su daleko povoljniji. Pad cena je primetan svuda, počevši od hrane, preko suncobrana i ležaljki, pa sve do večernjih izlazaka. Mnogo je pristupačnije nego nekada, a kvalitet usluge i svi sadržaji ostali su na pređašnjem jako viskom nivou", kaže Paunović.

Foto: RINA
Foto: RINA

Da koronavirus nije ipak potpuno da izmeni tradiciju govori i podatak, da i ove godine, tradicionalno kao i svake prethodne, najviše gostiju iz Srbije ima u Budvi, Sutomoru i Čanju. Cena ležaljki ovog septembra na Jazu se kreće oko deset evra, dok vam je u Sutomoru potrebno duplo manje - pet evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 720 idi na stranu